Nemcsak őrületesen cukik, de életeket is menhetnek: íme, a jövő vakvezető kutyái + VIDEÓ

HelloVidék   
  Megosztom
Nemcsak őrületesen cukik, de életeket is menhetnek: íme, a jövő vakvezető kutyái + VIDEÓ

Tudtátok, hogy a kicsiket már nyolchetes korukban elkezdik vakvezetővé nevelni?! A képzés egy-másfél éves korukig tart, és egy-egy vakvezető kiképzése bizony 2-2,5 millió forintba is belekerül.

Olyan értékes kutyakölykök születtek most a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola gondozásában, akikből később vakvezető kutya lehet.

Calgary március elején nyolc gyönyörű kölyökkel ajándékozott meg minket. 7 sárga és 1 fekete babájáról szépen gondoskodik. Az 5 szuka és 3 kan egészséges, életrevaló, sokat esznek és alszanak. Viszonylag gyorsan megszületett 7 kölyök, azután Calgary „rápihent” az utolsóra, aki a legnagyobb lett a testvérek között. Ideális súllyal, 40-50 dkg között születtek. Anyakutyánk elfáradt és jól érzi magát a csöppségekkel. Az alom Veresegyházon látta meg a napvilágot önkéntesünknél, Marton Mónikánál.

- olvashatjuk az örömteli hírt a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola Facebook-oldalán.

A kicsiket nyolchetes korukban kezdik vakvezetővé nevelni. A képzés egy-másfél éves korukig tart, és egy-egy vakvezető kiképzése bizony 2-2,5 millió forintba kerül – hallattuk az RTL Híradó beszámolójában.

A riportból az is kiderül, hogy a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola a kutyák „nyugdíjaztatásában” is szerepet vállal, ami szintén hasonló összegbe kerül.

Decemberben ugyanitt szintén született kilenc vakvezető-kölyök az iskola egy másik kutyájától, Winnipegtől.

Az intézmény három évvel ezelőtt indította el tenyészprogramját, melynek célja, hogy minél több vakvezetésre alkalmas kutya szülessen. Évente 15 vakvezetőt tudnak munkába állítani, de arra törekszenek, hogy ezt a számot a következő években megduplázzák.

- hallhattuk.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

vakvezető kutya

vakok és gyengénlátók

labradorok