Koronavírus: több mint 500-zal nőtt egy nap alatt a kórházba kerülők száma

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Koronavírus:  több mint 500-zal nőtt egy nap alatt a kórházba kerülők száma

Közel tízezer koronavírusos beteget ápolnak kórházban. Keddre 4926 új fertőzöttet regisztráltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 529 122 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.

Meghalt 143, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 17 226 főre emelkedett. Kórházban 9844 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 1067-en vannak lélegeztetőgépen – olvasható a koronavirus.gov.hu oldalán.

Keddre 4926 új fertőzöttet regisztráltak, ez az adat azonban csalóka lehet, hívja fel rá a figyelmet a 444.hu, mert valójában rendkívül kevés, mindössze 18126 tesztet végeztek, vagyis a pozitív tesztek aránya még mindig kiugróan magas, 27,18%.

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 356 679 fő, de az aktív fertőzöttek száma is már 155 217 főre emelkedett.

1 347 073 fő a beoltottak száma, ebből 399 505 fő már a második adagot is megkapta.

Megyei bontásban

Az elmúlt két hét adatai alapján a legyorsabb ütemben Zala, Pest, Vas, Jász-Nagykun-Szolnok és Veszprém megyékben növekedik a fertőzöttek száma, ezekben a növekedési faktor meghaladja az ötven százalékot. Az ország messze legnépesebb településén, Budapesten is berobbant a járvány, a növekedési faktor itt 46 százalék, felette a 36 százalékos országos átlagnak.

Forrás: koronavirus.gov.hu
Forrás: koronavirus.gov.hu

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

koronavírus

kórház