Koronavírus: pápai katonákból álló csapat fertőtleníti a vidéki iskolákat

HelloVidék   
  Megosztom
Koronavírus: pápai katonákból álló csapat fertőtleníti a vidéki iskolákat

Kék színű szkafander és biológiai fertőtlenítő folyadék. A pápai katonák ezekkel a „fegyverekkel” szállnak szembe a kórokozókkal több Győr-Moson-Sopron megyei iskolában és óvodában.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának felkérésére, az Operatív Törzs feladatszabása alapján a Magyar Honvédség tizenegy alakulata országosan most közel 140 köznevelési intézménybe „látogat” ezekben a napokban, s teszi újra biztonságossá az iskolákat és óvodákat március 16-a és április 6-a között - írja a Kisalföld.

Győr-Moson-Sopron megyében már el is kezdődtek a munkálatok, a MH Pápa Bázisrepülőtér katonái már fertőtlenítették a nyúli Pilinszky János Általános Iskolát, a győri Széchenyi István Egyetem Öveges Kálmán Gyakorló Általános Iskolát, a Czuczor Gergely Bencés Gimnáziumot és Kollégiumot, a Harmónia Alapfokú Művészeti Iskolát, valamint a Győrújbaráti Pitypang Óvodát és Konyhát.

A fertőtlenítés céltudatosan zajlott. A pápai katonák két óra alatt több mint 1800 négyzetmétert tettek biztonságossá az alkoholos, vizes állagú fertőtlenítővel. Ez tizenhat osztálytermet és közel tíz mellékhelyiséget jelent esetünkben.

– nyilatkozta a lapnak Dr. Ruppertné Hutás Kinga, a Széchenyi István Egyetem Öveges Kálmán Gyakorló Általános Iskola igazgatója.

A pápai katonák Győr-Moson-Sopron mellett Vas és Veszprém megyében is végeznek fertőtlenítéseket oktatási intézményekben.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

covid-19

járvány elleni védekezés

járvány

iskolabezárás