Koronavírus: pápai katonákból álló csapat fertőtleníti a vidéki iskolákat

HelloVidék   
  Megosztom
Koronavírus: pápai katonákból álló csapat fertőtleníti a vidéki iskolákat

Kék színű szkafander és biológiai fertőtlenítő folyadék. A pápai katonák ezekkel a „fegyverekkel” szállnak szembe a kórokozókkal több Győr-Moson-Sopron megyei iskolában és óvodában.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának felkérésére, az Operatív Törzs feladatszabása alapján a Magyar Honvédség tizenegy alakulata országosan most közel 140 köznevelési intézménybe „látogat” ezekben a napokban, s teszi újra biztonságossá az iskolákat és óvodákat március 16-a és április 6-a között - írja a Kisalföld.

Győr-Moson-Sopron megyében már el is kezdődtek a munkálatok, a MH Pápa Bázisrepülőtér katonái már fertőtlenítették a nyúli Pilinszky János Általános Iskolát, a győri Széchenyi István Egyetem Öveges Kálmán Gyakorló Általános Iskolát, a Czuczor Gergely Bencés Gimnáziumot és Kollégiumot, a Harmónia Alapfokú Művészeti Iskolát, valamint a Győrújbaráti Pitypang Óvodát és Konyhát.

A fertőtlenítés céltudatosan zajlott. A pápai katonák két óra alatt több mint 1800 négyzetmétert tettek biztonságossá az alkoholos, vizes állagú fertőtlenítővel. Ez tizenhat osztálytermet és közel tíz mellékhelyiséget jelent esetünkben.

– nyilatkozta a lapnak Dr. Ruppertné Hutás Kinga, a Széchenyi István Egyetem Öveges Kálmán Gyakorló Általános Iskola igazgatója.

A pápai katonák Győr-Moson-Sopron mellett Vas és Veszprém megyében is végeznek fertőtlenítéseket oktatási intézményekben.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

covid-19

járvány elleni védekezés

járvány

iskolabezárás