Kásler Miklós: nem lehet baj, Magyarország világhatalom az oltások területén + VIDEÓ

HelloVidék   
  Megosztom
Kásler Miklós: nem lehet baj, Magyarország világhatalom az oltások területén + VIDEÓ

A miniszter a vasárnapi Bayer Show vendégeként elárulta, legkorábban mikor nyithat az ország. "Meg se rendültünk, Lombardia összeomlott" – nyilatkozta még Kásler, aki szerint nem is fog előfordulni, hogy bármi baj legyen a kórházakban.

Kásler Miklós miniszter a Hír TV Bayer Showjának vendégeként elismerte, hogy a magyar halálozási adatok valóban magasak, de volt, amikor a magyar adatok a világon a legjobbak közé tartoztak.

"Az eltávozottak száma megduplázódott volna három-négy hét alatt" – állította a miniszter arra a kérdésre válaszul, hogy mi lett volna, ha februárban nyit a kormány.

Az áttoltottságra várnak

Kásler Miklós hangsúlyozta, hogy az oltás nagyon fontos a járvány megfékezésében, és csak akkor lehet nyitni, ha megfelelő az átoltottság. A miniszter dicsérte a kormányt, hogy beszerzett keleti vakcinákat, mert így lehet magasabb nálunk az átoltottság, mint a környező országokban - olvashatjuk a 24.hu beszámolójában.

„Magyarország az oltások területén világhatalom” – közölte Kásler Miklós, arra utalva, hogy 13 kötelező oltás van az országban, ami szerinte nagyon ritka, más országokban nincs ilyen sok. Ezzel azt vezette fel, hogy az idősebbek „szovjet vakcinákat” kaptak, és nem lett semmi bajuk. A miniszter szerint minden vakcina dokumentációja rendben van.

Hazugság, hogy összeomlott volna az egészségügy

Szóba került, hogy orvosok beszámolói szerint súlyos a helyzet a kórházakban, Bayer tolmácsolásában az ellenzék szerint „összeomlott az egészségügy”. Kásler Miklós erre azt mondta, hogy nem igaz.

Meg se rendültünk, Lombardia összeomlott – közölte Kásler, aki szerint nem is fog előfordulni, hogy bármi baj legyen a kórházakban.

A miniszter szerint felszereltségben és struktúrában a magyar egészségügy Európa legjobbjai közé tartozik, ezért csak akkor nem fog helytállni, ha valami „különleges katasztrófa” történik.

Legkorábban ekkor nyithatunk

Végezetül a miniszter elárulta, hogy szerinte:

legkorábban május végén, június elején lehet nyitni, ha nem jön közbe valami, például egy új vírusmutáció.

Kásler szerint így is az elsők között fog Magyarország a szigorításon enyhíteni.

Címlapkép: MTI/Kovács Tamás

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

kásler miklós

covid-19

koronavírus