Koronavírus: soha ennyi halálos áldozata nem volt még a járványnak, mint most

MTI   
  Megosztom
Koronavírus: soha ennyi halálos áldozata nem volt még a járványnak, mint most

Meghalt 302, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 6700 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu szerdán, kiemelve: eddig 2 011 029 embert oltottak be Magyarországon, közülük 753 187-en már a második adagot is megkapták.

A kormányzati portálon azt írták: 652 433-ra nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytaké 20 737-re emelkedett, a gyógyultak száma 406 935.

Az aktív fertőzöttek száma 224 761-re nőtt. Kórházban 12 346 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 1492-en vannak lélegeztetőgépen.

Hatósági házi karanténban 55 287-en vannak, a mintavételek száma 4 609 152-re nőtt.

Kiemelték, hogy az oltási program rendben, ütemezetten folyik, veszélyeztetettségük miatt továbbra is a regisztrált idősek oltása van elöl a sorban. A kórházi oltópontokon Pfizer- és Szputnyik vakcinával, a háziorvosoknál Sinopharm-, AstraZeneca- és Moderna-vakcinával folytatódik az oltás.

Csütörtökön elkezdődik a már korábban regisztrált óvodai és iskolai dolgozók kampányszerű oltása is, az érintettek már megkapták a behívó SMS-t.

Szerdán újabb 250 ezer Szputnyik vakcina érkezett Magyarországra.

Mint írták, a koronavírus-járvány harmadik hulláma Európa-szerte erősebbnek bizonyul az eddigieknél. A drasztikusan emelkedő betegszám miatt a kormány szigorította a védelmi intézkedéseket.

Az oldal térképe szerint eddig Budapesten (122 847) és Pest megyében (91 757) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Győr-Moson-Sopron (37 034), Borsod-Abaúj-Zemplén (36 114) és Hajdú-Bihar megye (34 585). A fertőzésben legkevésbé érintett megye Zala (14 320), illetve Tolna megye (14 307).

Forrás: koronavirus.gov.hu
Forrás: koronavirus.gov.hu

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

koronavírus

járvány elleni védekezés