Orbán Viktor: azt kérem mindenkitől, hagyják dolgozni az orvosokat, ápolókat!

Pénzcentrum   
  Megosztom
Orbán Viktor: azt kérem mindenkitől, hagyják dolgozni az orvosokat, ápolókat!

Orbán Viktor miniszterelnök exkluzív interjút adott Volf-Nagy Tündének az M1 aktuális csatornán. A miniszterelnök beszélt az oltásokról, az újranyitási rendről valamint a pedagógusok visszatéréséről az iskolákba. Mint elmondta, a győzelem kapujában állunk, lesz még 2-3 nehéz hetünk, de egyre több energiát fordítunk az újraindításra, és szép, napos nyarunk lesz. Cikkünk folyamatosan frissül...

Átlépte a 2 milliót a beoltottak száma Magyarországon. Arra a kérdésre, hogy miért épp 2,5 milliónál húzták meg a határt, a miniszterelnök azt mondta, nyitni csak lépcsőzetesen lehet, inkább újraindításról kell beszélni. A határ leginkább erkölcsi, mely szerint a 65 év felettiek legyenek leginkább biztonságban. Velük kiemelten kell törődni. Külön szabályrendszer védi őket, amíg a 65 feletti regisztráltak nincsenek beoltva, zárva kell tartani az országot.

A harmadik hullámra mindenki elfáradt, fogy a türelem.

Mindenkit arra szeretnék kérni, tartság be a szabályokat

- mondta el a miniszterelnök.

A harmadik hullám a brit mutáns hulláma, mely gyorsabban terjed:

tömeges a fertőzés, és ezt már bizony a zárások és a korlátozások csak lassítani tudják, megállítani már nem. Tavasszal elég volt korlátozásokat bevezetni, és azzal meg lehetett állítani a fertőzést, de ez nem olyan vírus. Itt most csak lassítani tudunk, ha korlátozunk. Egyetlen orvosság van, egyetlen módon tudjuk megállítani, nem egyszerűen csak lassítani, hanem megállítani vagy megölni ezt a vírust, ez pedig az oltás, ezért most minden erőnket az oltásra kell összpontosítani

A kormány egy ilyen nehéz pillanatban már a nyitásról beszél, ami egészen furcsa. A sok fertőzött, halott már mindenkit nagyon megvisel. Most mindenki elveszítette a derűt, a jókedvet. Az újraindítá nem csak a gazdaságról szól, hanem a társadalom újraindításáról is lelki értelemben. De a vírus nem csak a lelkünkben tesz kárt, hanem a gazdaságban is. Az újraindítás nem megy egyik pillanatról a másikra, látni kell mindenkinek a terveket, a jövőképet.

A keleti vakcinának köszönhetően Magyarországon nagyobb az átoltottság, a halálozási statisztikánk azonban még nagyon rossz. Nagyon nehéz helyzetben vagyunk, nem csak mi, egész Európa, melyre

csak az oltás lehet a megoldás.

Az oltásellenek hangok hamisak, az oltás ellen beszélni bűn és hiba. Azt mondta:

Az kérem mindenkitől, hagyják dolgozni az orvosokat, ápolókat.

Van elég ágy és lélegeztetőgép: erről beszélt múlt pénteket, de sok olyan hír érkezik, hogy az egészségügy nem bírja a megterhelést. A miniszterelnök szerint az orvosokon, ápolókon nem múlik emberi élet, ők teszik a dolgukat példaértékűen. Megvan a kórházvezetőknek, hogy átszervezéseket hajtsanak végre, ezzel a módszerrel megoldható a helyzet. Emberfeletti munka árán, de működni fog a rendszer.

Az elkülönített ágyak fele még szabad

- mondta el Orbán.

A technikai ellátás is meg van oldva - tette hozzá. Arra a kérdésre, hogy van-e még tartalék, azt mondta, nyilván nehéz: köszönet, hála, elismerés és támogatás jár az egészségügyi dolgozóknak.

Szabad keze van a szakembereknek, átszervezhetnek, el tudnak látni minden beteget, legyen az covidos, vagy sem.

Holnap kezdődik a pedagógusok oltása

Orbán Viktor azt kéri a pedagógusoktól, hogy vegyék figyelembe a szülők érdekeit, és fogadják el, az április 19-i iskolanyitást. Mire kinyitnak az iskolák, az első oltást már megkapják a pedagógusok. Arra kéri őket, fogadják el ezt a helyzetet.

Sok apró személyi mérlegelést kell elvégezni arról, kit mikor oltanak be.

A háziorvosok felelőssége, kit mikor oltanak be

- mondta el a vakcinairigységről a miniszterelnök.

Oltják a kismamákat is

Sokáig az volt a mondás, hogy őket inkább ne, ám a legújabb állápont szerint bizonyos oltóanyagot megkaphatja. 42 ezer olyan kismamánk van, akik abban a szakaszában vannak a terhességgnek, amikor felvehetik az oltást már.

- közölte a miniszter.

A keleti oltás példája ragadós, Ausztria is rendel orosz vakcinát. A magyar nép támogatja a keleti beszerzést úgy tűnik. Ha biztonságos és használ, mindegy hol gyártották:

Jól döntöttünk, holott nem volt kockázatmentes a döntés, sok ezer ember életét mentettük meg a keleti vakcinákkal.

- tette hozzá.

Június elejére jutunk el a 7 millió oltásig.

Ahogy nő a beoltottak száma, úgy csökken e fertőzöttek száma, a halottak száma. Lépcsőzetesen kell kinyitnunk, elős helyen az iskolák vannak.

A tények azt mutatják, 100 ezer emberrel dolgoznak kevesebben, mint 1 éve.

Arra a kérdésre, hogy milyen nyarunk lesz, a miniszterelnök azt mondta, a győzelem kapujában állunk, lesz még 2-3 nehéz hetünk, egyre több energiát fordítunk az újraindításra, szép, napos nyarunk lesz.

Címlapkép: MTI / Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

orbán viktor

koronavírus

kijárási korlátozás