Allergiások, figyelem: már most is okozhat tüneteket a nyírfa pollenje

HelloVidék   
  Megosztom
Allergiások, figyelem: már most is okozhat tüneteket a nyírfa pollenje

A Nemzeti Népegészségügyi Központ tippeket ad, hogyan könnyítsük meg a helyzetet.

A húsvéti hétvégén várhatóan jelentősen megemelkedik az allergén nyírfa pollen koncentrációja a levegőben

– olvasható a Nemzeti Népegészségügyi Központ weboldalán.

A központ javasolja, hogy a nyírfa allergiások a magas pollenterhelés esetén kerüljék a nyírfával beültetett parkokat, illetve utcaszakaszokat. Amennyiben ablakuk közelében ilyen fa található, lehetőség szerint másfelé nyíló ablakon át szellőztessenek, vagy gyakran töröljék le nedves ruhával a bútorokat és a padló felületére lerakódott port.

A barka veszélyeire is felhívják a figyelmet, mely a húsvéti dekoráció elengedhetetlen kelléke. A fűzfák finoman molyhos, ezüstös-szürke virágrügyekkel borított ágát ne tegyük vízbe, mert kinyílik és apró sárga színű porzók jelennek meg a rügy szürke, finoman bolyhos felszínén. A barka ekkor kezdi szórni az erősen allergén virágport.

Az NNK azt tanácsolja az allergiásoknak, hogy a virágzó barkát ne tartsanak a lakásban, főleg ne ágyuk közelében.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

allergia

allergiaszezon

allergiás tünetek