174 év után vége: pár hét, és soha többé nem küldhetsz táviratot Magyarországon

HelloVidék   
  Megosztom
174 év után vége: pár hét, és soha többé nem küldhetsz táviratot Magyarországon

A Magyar Posta 2021. április 30-tól kivezeti portfóliójából a belföldi távirat és Posta-Világfax szolgáltatásokat. A távirat iránti igény az elmúlt évtizedben jelentősen lecsökkent, számos európai ország már megszüntette ezen szolgáltatását.

A Magyar Posta friss közleménye szerint amíg harminc éve még 8 millió táviratot küldtek Magyarországon belül évente, addig 2020-ban már csak 23 ezret adtak fel egymásnak üzleti ügyfelek és magánszemélyek.

A Magyar Posta 2600 postán kínálta eddig az április 30-án megszűnő szolgáltatást.

A távirat a maga korában óriási jelentőségű információtovábbító médium volt, de jelentősége előbb a telefon széles körű elterjedésével fokozatosan, majd az internet fejlődésével párhuzamosan drasztikusan lecsökkent

– írják.

A távirat magyarországi megszüntetése nem egyedüli példa, Európán belül Ausztria, Csehország, Németország, Hollandia, Franciaország és Szlovénia sem táviratozik már.

Szintén fontos, korábban bejelentett változás a Posta életében, hogy július elsejétől nem kézbesítik a napilapokat.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

távirat

magyar posta