Újabb embernagyságú halszörny akadt a horogra: mutatjuk, hol fogták a gigantikus harcsát

HelloVidék   
  Megosztom
Újabb  embernagyságú halszörny akadt a horogra: mutatjuk, hol fogták a gigantikus harcsát

Zalában, Bodzai Dávid két társával egy egészen megdöbbentő méretekkel rendelkező harcsát fogott ki a Zalaszentmihályi Egyesületi tóból. A számok nem hazudnak: 210 cm hosszú és 55,9 kg-os halóriás került a partra a hétvégén.

Régi hagyománya van a horgászatnak Magyarlukafán, Baranya megyében. Vasárnap az egyesület egyik aktív tagja, Görgényi Péter esti horgászatra indult, akkor még nem gondolta, hogy emlékezetes marad számára ez a nap. Hajnalban érezte, hogy nagy kapása van. Közel félórás fárasztás után sikerült kiemelni a tóból a kapitális halat. A harcsa 211 centiméter hosszú, 111 centiméter kerületű, a mérlegeléskor a súlya 88 kilogramm volt, ez idén eddig a legnagyobb - számolt be róla tegnap a HelloVidék is.

Mint megtudtuk, idén már három óriás harcsát fogtak ezen a tavon, amik szintén kétméteresek voltak, ám a mostani fogás túltett mindegyiken. Április ötödike így bekerült az egyesület nagykönyvébe: az óriás harcsával új tórekord született Magyarlukafán.

A zalai tónál is gigantikus halat sikerült horogra akasztani

Zalában, Bodzai Dávid két társával egy egészen megdöbbentő méretekkel rendelkező harcsát fogott ki a Zalaszentmihályi Egyesületi tóból.

Két barátommal indultam el pecázni, kimondottan harcsára mentünk. Tenyeres kárászt kínáltam fel, aztán a kora esti órákban érkezett a hatalmas kapás, bevágtam neki. Amíg csónakba szálltunk Bohn Gáborral, addig átadtam a botot Kisvörös Jánosnak. Konkrétan a csónakmotort hátramenetben kellett használni, mivel a harcsa csak húzott minket. Mikor odaértünk fölé, lefűzte magát vagy három tuskón. Féltünk attól, hogy elveszítjük

– mesélte a zaol.hu-nak a 28 éves helyi horgász.

A harcsa aztán a reggeli hitelesítést és mérést követően visszanyerte a szabadságát.

Konrád László halőr elmondta, ez a tó történetének harmadik legnagyobb harcsája.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

horgász

harcsa

fogás