Koronavírus: ez vár a covidos kismamákra és az újszülöttekre, ide kerülnek

HelloVidék   
  Megosztom
Koronavírus: ez vár a covidos kismamákra és az újszülöttekre, ide kerülnek

A koronavírus miatt nem egyszerű a helyzet a szülészeti osztályokon sem. Ha a szülés előtt álló nő koronavírustesztje pozitív lesz, akkor ő külön részlegen hozza világra a gyermekét, majd a Covid-ellátásba viszik. A koraszülött csecsemő pedig csak negatív PCR-teszttel látogatható.

A ko­­ronavírus okozta helyzet ellenére folyamatos a koraszülöttek, az újszülöttek és a nagyobb gyermekek ellátása is a szülészeteken és a gyermekosztályokon, utóbbiak esetében pedig külön részleget hoztak létre azoknak a gyerekeknek, akik megfertőződtek a vírussal, így például hányás, hasmenés vagy hörgőgyulladás jelentkezik náluk – többek között erről tájékoztatta a várandósokat és az édesanyákat Tálosi Gyula gyermekgyógyász.

Külön részlegen szülnek a megfertőződött kismamák

A Korábban Érkeztem Alapítvány által szervezett múlt heti találkozóról a Délmagyar tudósított. Mint írják, a gyermek-intenzívterápiás szakorvos kitért arra is, hogy ha a szülés előtt álló nő koronavírustesztje pozitív lesz, akkor ő külön részlegen hozza világra a gyermekét, majd a Covid-ellátásba viszik.

Ha az édesanya megkapta a kellő kezelést, és jól van, akkor egy külön szobába helyezik el a babájával, akit szoptathat is, de csakis maszkban lehet vele. Abban az esetben, ha a kismama állapota sokáig nem javul, akkor a családnak is haza tudják adni a babát. A koraszülött csecsemőt viszont csak akkor látogathatja az édesanya és az édesapa is, ha negatív PCR-teszttel rendelkeznek.

Ritkán a csecsemők is elkaphatják

A szakember elmondta, nem jellemző, hogy a csecsemők is elkapják az édesanyától a betegséget, hiszen nem jut át a méhlepényen a vírus, de vannak olyan ritka esetek, amikor ez mégis megtörténik, viszont a gyerekek felgyógyulnak. Ugyanakkor azt javasolta az édesanyáknak:

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

koronavírus

koronavírus elleni védekezés

kismama

gyermekosztály