Koronavírus: ez vár a covidos kismamákra és az újszülöttekre, ide kerülnek

HelloVidék   
  Megosztom
Koronavírus: ez vár a covidos kismamákra és az újszülöttekre, ide kerülnek

A koronavírus miatt nem egyszerű a helyzet a szülészeti osztályokon sem. Ha a szülés előtt álló nő koronavírustesztje pozitív lesz, akkor ő külön részlegen hozza világra a gyermekét, majd a Covid-ellátásba viszik. A koraszülött csecsemő pedig csak negatív PCR-teszttel látogatható.

A ko­­ronavírus okozta helyzet ellenére folyamatos a koraszülöttek, az újszülöttek és a nagyobb gyermekek ellátása is a szülészeteken és a gyermekosztályokon, utóbbiak esetében pedig külön részleget hoztak létre azoknak a gyerekeknek, akik megfertőződtek a vírussal, így például hányás, hasmenés vagy hörgőgyulladás jelentkezik náluk – többek között erről tájékoztatta a várandósokat és az édesanyákat Tálosi Gyula gyermekgyógyász.

Külön részlegen szülnek a megfertőződött kismamák

A Korábban Érkeztem Alapítvány által szervezett múlt heti találkozóról a Délmagyar tudósított. Mint írják, a gyermek-intenzívterápiás szakorvos kitért arra is, hogy ha a szülés előtt álló nő koronavírustesztje pozitív lesz, akkor ő külön részlegen hozza világra a gyermekét, majd a Covid-ellátásba viszik.

Ha az édesanya megkapta a kellő kezelést, és jól van, akkor egy külön szobába helyezik el a babájával, akit szoptathat is, de csakis maszkban lehet vele. Abban az esetben, ha a kismama állapota sokáig nem javul, akkor a családnak is haza tudják adni a babát. A koraszülött csecsemőt viszont csak akkor látogathatja az édesanya és az édesapa is, ha negatív PCR-teszttel rendelkeznek.

Ritkán a csecsemők is elkaphatják

A szakember elmondta, nem jellemző, hogy a csecsemők is elkapják az édesanyától a betegséget, hiszen nem jut át a méhlepényen a vírus, de vannak olyan ritka esetek, amikor ez mégis megtörténik, viszont a gyerekek felgyógyulnak. Ugyanakkor azt javasolta az édesanyáknak:

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

koronavírus

koronavírus elleni védekezés

kismama

gyermekosztály