Most tetőzik a harmadik hullám: a brit vírusmutáns továbbra is ezreket fertőz

HelloVidék   
  Megosztom
Most tetőzik a harmadik hullám: a brit vírusmutáns továbbra is ezreket fertőz

Kétszáz alá csökkent a halottak száma, és alacsony a napi új fertőzöttek adata is, miközben a kórházi ellátást igénylők száma több nap után újra nőtt. Újra emelkedett a lélegeztetőgépen lévők száma is.

Háromezer alatt az újonnan regisztráltak száma, és az elhunytak száma is hosszú idő óta 200 fő alatt van a mai napon. Továbbra is folyamatosan zajlik az oltás, így mára a beoltottak száma elérte a 3 266 425 főt, akik közül 1 391 381 fő már a második dózist is megkapta - írja a koronavirus.gov.hu.

Az új fertőzöttek száma a mai napon 2680 fő, ezzel a járvány kezdete óta összesen 753 188 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma 25 381 főre emelkedett a 197 többségében idős, krónikus beteg elhalálozásával. Kórházban jelenleg 8650 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 1 052-en vannak lélegeztetőgépen.

A gyógyultak száma ezzel párhuzamosan folyamatosan nő, jelenleg 458 212 főnél tart, az aktív fertőzöttek száma pedig 269 595 fő.

A járvány harmadik hullámának tetőzése érzékelhető, de a brit vírusmutáns továbbra is ezreket fertőz, ezért a védelmi intézkedések betartása változatlanul fontos. Ugyanakkor minden harmadik magyar ember már kapott oltást a hivatalos honlap szerint.

A fokozatos újraindítás részeként mától kinyithatnak az óvodák, az iskolák alsó tagozatai és a felnőttképzésben is lehetségessé válik a jelenléti oktatás, valamint a vizsgák megtartása.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

koronavírus

járvány elleni védekezés

járványadatok