Megőrülnek az orosházi kacsamájért a külföldiek: a japánok is ezt eszik

Pais-Horváth Szilvia   
  Megosztom
Megőrülnek az orosházi kacsamájért a külföldiek: a japánok is ezt eszik

Japán egyik legnagyobb étteremláncának bisztróiban szolgálják fel azokat az egytálételeket, amelyeknek egyik magyar alapanyaga a kacsamell, kacsa- és libamáj. A magyar termékeket Kelet-Magyarország termelői állítják elő, kiváló minőségben.

A kizárólag magyar tulajdonosok alkotta Green Divízió Kft. évek óta szállít ázsiai piacokra víziszárnyas-alapanyagokat. Orosházán a 2014 óta üzemelő vágóhídról ezek a termékek a több száz japán étteremben kapható fogásokban népszerűsítik a magyar termelőket és termékeiket.

A magyar baromfiipar bölcsőjének számító vállalatot 1896-ban alapította az olasz Bernardinelli család Orosházán. Nem véletlenül települt a feldolgozó éppen a vasútállomás szomszédságába: az volt a cél, vagonszámra lehessen Strasbourgba libamájat szállítani jégen hűtve. Napjainkban az ugyanazon telephelyen működő Pannon Fine Food Kft.

- olvashatjuk a megyei napilapban.

100 százalékban magyar tulajdonú vállalat – a légi közlekedés és az egyedülálló hűtési technológiának is köszönhetően a világ minden tájára képes eljuttatni Orosházáról a feldolgozott hízottvízibaromfi-­termékeket.

A világ gazdaságát minden téren sújtó pandémia mellett idén ez az ágazat Békés megyében – legalábbis eddig – megúszta a madárinfluenzát. Piacaik igényeit ezért a megszokott kiváló minőségben képesek ellátni - nyilatkozta a lapnak Pannon Fine Food Kft. ügyvezető igazgatója, Nyeste Lajos.

Nemcsak Japánban népszerű a magyar vízibaromfi

Az orosházi ternékek egyébként ott vannak az Európai Unión kívül Kanadában, Japánban, Szingapúrban, Thaiföldön, Hongkongban, továbbá a közel-keleti muszlim közösségek piacain is. A cég kereskedői folyamatosan végzik a piackutatást.

Folyamatosan szállítjuk a kacsamellet Japánba, mert valóban az egyik legnagyobb étteremlánc készít a magyar alapanyagokból ételeket napi kínálataihoz. Úgy értesültünk, hogy a fogásokhoz országismertető, zászló is tartozik

– tette hozzá a cégvezető­.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

kacsamáj

orosháza

mezőgazdaság

állattenyésztés