Megőrülnek az orosházi kacsamájért a külföldiek: a japánok is ezt eszik

Pais-Horváth Szilvia   
  Megosztom
Megőrülnek az orosházi kacsamájért a külföldiek: a japánok is ezt eszik

Japán egyik legnagyobb étteremláncának bisztróiban szolgálják fel azokat az egytálételeket, amelyeknek egyik magyar alapanyaga a kacsamell, kacsa- és libamáj. A magyar termékeket Kelet-Magyarország termelői állítják elő, kiváló minőségben.

A kizárólag magyar tulajdonosok alkotta Green Divízió Kft. évek óta szállít ázsiai piacokra víziszárnyas-alapanyagokat. Orosházán a 2014 óta üzemelő vágóhídról ezek a termékek a több száz japán étteremben kapható fogásokban népszerűsítik a magyar termelőket és termékeiket.

A magyar baromfiipar bölcsőjének számító vállalatot 1896-ban alapította az olasz Bernardinelli család Orosházán. Nem véletlenül települt a feldolgozó éppen a vasútállomás szomszédságába: az volt a cél, vagonszámra lehessen Strasbourgba libamájat szállítani jégen hűtve. Napjainkban az ugyanazon telephelyen működő Pannon Fine Food Kft.

- olvashatjuk a megyei napilapban.

100 százalékban magyar tulajdonú vállalat – a légi közlekedés és az egyedülálló hűtési technológiának is köszönhetően a világ minden tájára képes eljuttatni Orosházáról a feldolgozott hízottvízibaromfi-­termékeket.

A világ gazdaságát minden téren sújtó pandémia mellett idén ez az ágazat Békés megyében – legalábbis eddig – megúszta a madárinfluenzát. Piacaik igényeit ezért a megszokott kiváló minőségben képesek ellátni - nyilatkozta a lapnak Pannon Fine Food Kft. ügyvezető igazgatója, Nyeste Lajos.

Nemcsak Japánban népszerű a magyar vízibaromfi

Az orosházi ternékek egyébként ott vannak az Európai Unión kívül Kanadában, Japánban, Szingapúrban, Thaiföldön, Hongkongban, továbbá a közel-keleti muszlim közösségek piacain is. A cég kereskedői folyamatosan végzik a piackutatást.

Folyamatosan szállítjuk a kacsamellet Japánba, mert valóban az egyik legnagyobb étteremlánc készít a magyar alapanyagokból ételeket napi kínálataihoz. Úgy értesültünk, hogy a fogásokhoz országismertető, zászló is tartozik

– tette hozzá a cégvezető­.

Címlapkép: Getty Images

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

A friss statisztikák szerint már több mint 500 milliárd forintnyi babaváró hitelt igényeltek a magyar családok. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2020 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

kacsamáj

orosháza

mezőgazdaság

állattenyésztés