Koronavírus: most először nyilvánosak az oltások utáni fertőzési és halálozási adatok

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Koronavírus: most először nyilvánosak az oltások utáni fertőzési és halálozási adatok

Nem titok többé, a magyar kormány nyilvánosságra hozta az oltások utáni fertőzési és halálozási adatokat. A kormány által közölt statisztikák alapján a második oltás után összesen 5714 fő betegedett meg, míg 273-an hunytak el.

Vasárnap nyilvánosságra hozták a magyarországi oltások utáni fertőzési és halálozási adatokat. A 24.hu szúrta ki, hogy Magyarország Kormánya Facebook-oldalon nemrég közé tettek egy fotót, amihez ezt írták:

jól látható, hogy minden Magyarországon használt vakcina hatékony és erős védelmet nyújt a fertőzés ellen.

A leközölt ábrán a második oltást követő fertőzések és halálozások adatai láthatók tavaly december vége és idén április 20. között:

Forrás: Magyarország Kormánya
Forrás: Magyarország Kormánya

A kormány által közölt statisztikák alapján a második oltás után összesen 5714 fő betegedett meg, míg 273-an hunytak el. A Pfizer második oltása után bekövetkezett halálesetek számához érdemes megjegyezni, hogy ezt a vakcinát használták a legidősebbek oltására, illetve a krónikus betegséggel rendelkező idősek is javarészt ezt kapták, valamint többek közt főként Pfizerrel oltottak az idősotthonokban is.

Címlapfotó: MTI/Mónus Márton

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

koronavírus

koronavírus elleni oltás

járvány elleni védekezés