Itt a bejelentés: ezeket a sebészeti ellátásokat is újraindítják

HelloVidék   
  Megosztom
Itt a bejelentés: ezeket a sebészeti ellátásokat is újraindítják

Az is kiderült, mit kell magával vinnie annak, akinek nincs védettségi igazolása, mégis szüksége lenne egy egynapos sebészeti beavatkozásra - Kásler Miklós ma Facebookon jelentette be a hírt.

A koronavírus-járvány harmadik hulláma során az új fertőzöttek és a fertőzésgyanús esetek, valamint a kórházi ellátást igénylő betegek számának folyamatos csökkenése újra lehetővé teszi az egynapos sebészeti ellátások beindítását – jelentette be közösségi oldalán Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere.

A magyar egészségügy az utóbbi hetekben olyan módon jutott túl a koronavírus-járvány harmadik hullámának legkritikusabb szakaszán, hogy valamennyi beteg számára biztosított maradt az ellátás.

- olvasható az EMMI közleményében.

Az egynapos sebészeti ellátások csak az egészségügyi szolgáltatóknál előzetesen egyeztetett időpontokban történhetnek, az egészségügyi intézményekbe történő belépéskor pedig testhőmérséklet mérés szükséges - jegyzi meg a 24.hu.

A betegek felvételének feltétele pedig,

az érvényes védettségi igazolvány, vagy a tervezett beavatkozást megelőző 48 órán belüli negatív teszt eredmény és a műtét napján negatív Antigén gyorsteszt.

Mától újraindulnak az onkológiai szűrővizsgálatok is, amit szintén Kásler Miklós jelentett be.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

koronavírus

kásler miklós

sebészeti ellátás

kórházi ellátás