Befogták a "jómadarat": a Lupa-tónál csípték el a szökött ragadozómadarat

HelloVidék   
  Megosztom
Befogták a jómadarat: a Lupa-tónál csípték el a szökött ragadozómadarat

Nem sokáig élvezhette különleges szabadságát a Németországból szökött szegény óriásrétisas, ugyanis befogták a magyar természetvédők. A legyengült, de sérülésmentes sast egy pokróc segítségével sikerült elcsípni.

A Madármentő Állomás Mályi – Bird Rescue részéről a Természetvédelmi Őrszolgálathoz érkezett bejelentés alapján kollégánk szombat délben a Lupa-tóhoz sietett, ahhol egy röpképtelen rétisast talált. A korábban hazánkban is őshonos rétisasnak gondolt madárról hamar kiderült, hogy egy öreg óriásrétisasról van szó, lábán béklyóval

– írta Facebook bejegyzésében a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatósága. A faj egyébként Magyarországon nem őshonos, Kelet-Ázsia csendes-óceáni partvidékein, a Bering-tengertől a Koreai-félszigetig fordul elő.

A legyengült, de sérülésmentes sast egy pokróc segítségével befogták, és a Fővárosi Állat-és Növénykertbe szállították. Itt megvizsgálták, majd mikrochipjét leolvasva kiderült, hogy a Németországból elszökött madárról van szó, aki hamarosan visszakerül gazdájához.

Címlapkép: Illusztráció

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

réti sas

természetvédők

lupa-tó

állatmentés