Dicséretes megmozdulás a zöld környezetért: fákkal szegélyezték ezt az útszakaszt

HelloVidék   
  Megosztom
Dicséretes megmozdulás a zöld környezetért: fákkal szegélyezték ezt az útszakaszt

Több mint 500, nagyméretű sorfát ültettek el a Pilisi Parkerdő megbízásából a Szentendre felé vezető, rendkívül népszerű kerékpárút mentén, valamint Szentendre belvárosában.

A Pilisi Parkerdő Zrt. több mint 500 fát ültetett el a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. megbízásából, Szentendre Város Önkormányzatának közreműködésével, a Budapest-Szentendre közötti kerékpárút projektzárásához kapcsolódóan.

Szentendrén több mint 500, nagyméretű sorfát ültettek az EuroVelo 6 kerékpáros útvonal mentén. A kerékpározók száma lényegesen növekedett a világjárvány kezdete óta a Pilisi Parkerdő területén, mivel sokaknak ez a mozgásforma biztosítja a szabad levegőn végzett sportolás, kikapcsolódás lehetőségét.

A Pilisi Parkerdő területén csaknem 600 kilométernyi túraút-hálózat áll a kerékpározók rendelkezésére, amelybe beletartozik az EuroVelo 6 nyomvonala is. Az Európai Kerékpárút Hálózat – azaz az EuroVelo –átszeli egész Európát, hazánkon három útvonala halad keresztül. Ezek közül az egyik az Atlanti-óceántól a Fekete-tengerig futó, Magyarországon a Duna mentén haladó Euro Velo6-os kerékpárút. Ennek szentendrei bel- és külterületi szakaszai mentén a Pilis Parkerdő Zrt. több mint 500 fát ültetett el a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. megbízásából, Szentendre Város Önkormányzatának közreműködésével, a Budapest-Szentendre közötti kerékpárút projektzárásához kapcsolódóan.

A fásítás során a Parkerdő szakemberei Szentendre belterületén az Önkormányzat által meghatározott területekre 251 db fát – kőrist, gömbjuhart, ezüsthársat, díszcseresznyét, berkenyét, platánt, díszgalagonyát, jegenyenyárt – ültettek, míg a város külterületére 316 db fát – nyárt, tölgyet, juhart, kőrist – telepítettek. A Parkerdő ezt követően még három évig végzi a kerékpárút mentén ültetett fák gondozását, s ha arra szükség lesz – mert valamelyik fa kipusztul – a pótlását is.

Címlapkép és fotó: Pilisi Parkerdő

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellóvidék

pilisi parkerdő

fásítás

fásítási program

szentendre

faültetés

faültetési program

bicikliút

parkerdő