Örülhetnek az extrém sportosok: bringa- és görparkokkal dobják fel a vidéket

HelloVidék   
  Megosztom
Örülhetnek az extrém sportosok: bringa- és görparkokkal dobják fel a vidéket

Az Országos Bringapark Program mintegy 57 millió forinttal támogatja a megyei projekteket. Győr azon kivételek egyike, ahol vadiúj bringapark és görpark is épülhet, de Sopron sem akart kimaradni a jóból, ott egy már meglévő BMX-pályát újítanak fel.

Győrben az Országos Bringapark Program részeként bringapark és görpark is épül. A Kisalföld információi szerint a két pálya a Bácsai Füvészkertben létesül, amely vonzó zöldterületként született újjá a közelmúltban önkormányzati és civil együttműködéssel. A város az önrészre 15 millió forintot különített el, ehhez nyert még 15 milliót a programban. (Az összegek a továbbiakban is bruttó értékek.)

Mintegy 1500 négyzetméteren épül meg egy felnőtt- és egy gyerekpumpapálya, mindkettő aszfaltborítással. A körpályákon a dombokon és a döntött kanyarokban a bringás nem pedálozással, hanem jól időzített testmozgással (pumpálással) mozgatja a kerékpárt, saját lendületét használva, tekerés nélkül tud körbe-körbe haladni rajta. A pumpapályákat életkori megkötés nélkül, a legváltozatosabb tudású bringások is használni tudják. A felnőttpálya mintegy 260 méter hosszú lesz, és 1,5 méter széles 30–150 centiméteres hullámokkal. A gyerekpályán már a 2–3 évesek is végig tudnak menni akár lábbal hajtós kismotorral. A hossza 65 méter lesz, a szélessége 1,5 méter.

- értesült a megyei napilap.

A marcalvárosi víztorony tövében is lesznek újítások

A marcalvárosi víztorony melletti sportpályáján skatepark vagyis gördeszkapálya és triál- kerékpárpálya létesül .

A reménybeli támogatási konstrukció 40+40 millió forint, amely magában foglalja mindkét pálya kialakítását. A közösségi tér minden gördülő sporteszközzel használható lesz, legyen az BMX kerékpár, roller, extrém görkorcsolya vagy snakeboard/streetboard, longboard

- nyilatkozta a sikeresen pályázó Utcai Sportok Egyesületének elnöke, Tóth Dénes.

Egy 600 négyzetméter területű, új skatepark létesítésére nyert támogatást az egyesület, amely kiegészülve az önkormányzat „Országos Görpark Program 2019” elnyert támogatásával, több mint 800 négyzetméter lesz. A triálpálya a korábbi teniszpálya mintegy 600 négyzetméternyi területére kerül, ebből a pályázattal érintett rész minimum 300 négyzetméter.

Sopron felújít

Sopronban a BMX Sopron SE pályázott. A meglévő IV. László király úti BMX-pályájukat szeretnék felújítani.

A 2 millió forintos önrész és a 2 milliós támogatás fedezi a kerítés és a pálya felületének felújítását. Átdolgoznak két szakaszt, illetve a felületre nagy mennyiségű dolomitot terítenek a jobb használhatóság érdekében

– közölte a Kisalföldnek a kerékpáros-szövetség.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

görkorcsolya

bmx

bicikli

kerékpár

extrém sport

győr

sopron