Extrém színű, brutális halszörnyet fogott ki a kis-balatoni horgász: ilyet még senki sem látott

HelloVidék   
  Megosztom
Extrém színű, brutális halszörnyet fogott ki a kis-balatoni horgász: ilyet még senki sem látott

"Ennyire piros színű busát még soha nem láttam" – közölte a meglepett horgász, Harka Ákos, aki pedig már rengeteg különleges halat foghatott a kezében. Mintha vérvörös festékkel festették volna be a kapitális halat, de nem!

Hihetetlen extrém színű, hatalmas busát akasztott egy ikervári horgász a Kis-Balatonnál - írja a Pecaverzum. Az 54 kilós halnak annyira különleges a kinézete, hogy még a Magyar Haltani Társaság elnöke is meglepődött rajta, és azt mondta, ilyet még sohasem látott. A szerencsés horgász ruhástul ment be a vízbe a halért, amelynek a horog a szájába akadt.

Viszonylag gyorsan kijött a hal, tíz percig fárasztottam, nagyon nagy ellenállást nem tanúsított. Ezen a szakaszon a vízpart olyan sekély, hogy megszákolni nem is tudtuk a busát, be kellett mennem érte a vízbe

– mesélte a lapnak a horgász.

A szerencsés horgász, Csejtei Endre, élete első busáját fogta ki, ahogy meséli, nem is gondolta, hogy a Kis-Balatonban is él ez a halfaj. A kapitális méretű busa egyébként 54 kilót nyomott, a hossza pedig 135 centiméter volt. Ez a hal fajában csúcsközeli példánynak számít.

Mintha pirosra festették volna a kapitális halat, de nem!

A Magyar Haltani Társaság elnöke szerint a busák nagyon könnyen bevérezhetnek – akár fárasztás közben is sérülhetnek –, és ez gyakori dolog. „Szinte nem is lehet olyan nagyméretű busát találni, ami nem vérzett volna be” – mondta, de még egyszer hangsúlyozta, ennyire extrém színű planktonevővel még egyszer sem találkozott.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

horgász

kis-balaton

kapitális fogás