Extrém színű, brutális halszörnyet fogott ki a kis-balatoni horgász: ilyet még senki sem látott

HelloVidék   
  Megosztom
Extrém színű, brutális halszörnyet fogott ki a kis-balatoni horgász: ilyet még senki sem látott

"Ennyire piros színű busát még soha nem láttam" – közölte a meglepett horgász, Harka Ákos, aki pedig már rengeteg különleges halat foghatott a kezében. Mintha vérvörös festékkel festették volna be a kapitális halat, de nem!

Hihetetlen extrém színű, hatalmas busát akasztott egy ikervári horgász a Kis-Balatonnál - írja a Pecaverzum. Az 54 kilós halnak annyira különleges a kinézete, hogy még a Magyar Haltani Társaság elnöke is meglepődött rajta, és azt mondta, ilyet még sohasem látott. A szerencsés horgász ruhástul ment be a vízbe a halért, amelynek a horog a szájába akadt.

Viszonylag gyorsan kijött a hal, tíz percig fárasztottam, nagyon nagy ellenállást nem tanúsított. Ezen a szakaszon a vízpart olyan sekély, hogy megszákolni nem is tudtuk a busát, be kellett mennem érte a vízbe

– mesélte a lapnak a horgász.

A szerencsés horgász, Csejtei Endre, élete első busáját fogta ki, ahogy meséli, nem is gondolta, hogy a Kis-Balatonban is él ez a halfaj. A kapitális méretű busa egyébként 54 kilót nyomott, a hossza pedig 135 centiméter volt. Ez a hal fajában csúcsközeli példánynak számít.

Mintha pirosra festették volna a kapitális halat, de nem!

A Magyar Haltani Társaság elnöke szerint a busák nagyon könnyen bevérezhetnek – akár fárasztás közben is sérülhetnek –, és ez gyakori dolog. „Szinte nem is lehet olyan nagyméretű busát találni, ami nem vérzett volna be” – mondta, de még egyszer hangsúlyozta, ennyire extrém színű planktonevővel még egyszer sem találkozott.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

horgász

kis-balaton

kapitális fogás