Koronavírus: ilyen mobil oltóbuszokon oltottak ma vidéken

MTI   
  Megosztom
Koronavírus: ilyen mobil oltóbuszokon oltottak ma vidéken

Két oltóbuszt kereshetett fel szombaton a Nógrád megyei Rétság város és a környező falvak 163 lakosa, akik az egyadagos Johnson-vakcinára regisztráltak.

Szabó Sándor Nógrád megyei kormánymegbízott az MTI-nek a helyszínen elmondta: a Magyar Honvédség mobil oltóbuszai nyújtanak segítséget. Kitért arra is, hogy az európai országok között Magyarországon a legnagyobb a kínálat az oltóanyagfajtákból.

Demokratikus az oltási rendszer, ami a szervezőktől nagyobb figyelmet igényel, hiszen folyamatosan nyomon kell követni, elmennek-e, akik regisztráltak, kik várnak más oltóanyagokra, de a szakemberek állják a sarat - fogalmazott.

A honvédség oltóbuszai a rétsági Városi Művelődési Központ és Könyvtár mellett 2021. május 8-án. MTI/Komka Péter
A honvédség oltóbuszai a rétsági Városi Művelődési Központ és Könyvtár mellett 2021. május 8-án. MTI/Komka Péter

A kormánymegbízott tájékoztatása szerint Nógrád megyében az országos átlag körüli a beoltottak aránya, ami jó eredmény annak tükrében, hogy sok az aprófalvas település, kevés lakossal. Ez nehezíti a szervezést, az oltópontokra eljutást, de az önkormányzatok sokat segítenek - mondta.

Címlapkép: MTI/Komka Péter

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus elleni oltás

kijárási korlátozás

védettség