Koronavírus: ilyen mobil oltóbuszokon oltottak ma vidéken

MTI   
  Megosztom
Koronavírus: ilyen mobil oltóbuszokon oltottak ma vidéken

Két oltóbuszt kereshetett fel szombaton a Nógrád megyei Rétság város és a környező falvak 163 lakosa, akik az egyadagos Johnson-vakcinára regisztráltak.

Szabó Sándor Nógrád megyei kormánymegbízott az MTI-nek a helyszínen elmondta: a Magyar Honvédség mobil oltóbuszai nyújtanak segítséget. Kitért arra is, hogy az európai országok között Magyarországon a legnagyobb a kínálat az oltóanyagfajtákból.

Demokratikus az oltási rendszer, ami a szervezőktől nagyobb figyelmet igényel, hiszen folyamatosan nyomon kell követni, elmennek-e, akik regisztráltak, kik várnak más oltóanyagokra, de a szakemberek állják a sarat - fogalmazott.

A honvédség oltóbuszai a rétsági Városi Művelődési Központ és Könyvtár mellett 2021. május 8-án. MTI/Komka Péter
A honvédség oltóbuszai a rétsági Városi Művelődési Központ és Könyvtár mellett 2021. május 8-án. MTI/Komka Péter

A kormánymegbízott tájékoztatása szerint Nógrád megyében az országos átlag körüli a beoltottak aránya, ami jó eredmény annak tükrében, hogy sok az aprófalvas település, kevés lakossal. Ez nehezíti a szervezést, az oltópontokra eljutást, de az önkormányzatok sokat segítenek - mondta.

Címlapkép: MTI/Komka Péter

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus elleni oltás

kijárási korlátozás

védettség