Végre itt is fellélegezhetnek: így folytatódik a szúnyoggyérítés

HelloVidék   
  Megosztom
Végre itt is fellélegezhetnek: így folytatódik a szúnyoggyérítés

Az elmúlt két hét esős időjárása miatt számos területen alakultak ki szúnyoglárvák fejlődésére alkalmas, ideiglenes tenyészőhelyek. Ezért a Duna felső szakaszán és a Körösöknél folytatódik a biológiai szúnyoggyérítés, a szakemberek 1800 hektárnyi vízfelületre juttatják el a csípőszúnyogok lárváit elpusztító természetes készítményt.

A következő napokban a Duna felső szakaszán a Szigetközben és Komárom térségében, valamint a Körösök vidékén lesz biológiai szúnyoggyérítés. A szakemberek összesen 1800 hektárnyi vízfelületre juttatják ki a kizárólag a csípőszúnyogok lárváit elpusztító természetes készítményt.

Az elmúlt két hét esős időjárása miatt számos területen alakultak ki szúnyoglárvák fejlődésére alkalmas, ideiglenes tenyészőhelyek. Ezeket Győr-Moson-Sopron és Komárom Esztergom megyében autóra rögzített nagynyomású permetezővel kezelik, Békés megyében autókon kívül még repülőről is permetezik a nehezen megközelíthető helyeket.

Egy eső után fontos, hogy az otthonunk körüli vízgyűjtőkből öntsük ki a vizet, vagy fedjük be ezeket. A szúnyogok számát csökkentő ház körüli teendőkről a Nemzeti Népegészségügyi Központ egy plakátot készített, ami az alábbi linken érhető el: https://www.nnk.gov.hu/attachments/article/633/2020.06.23.%20szúnyogposzter%20javított%20tiszta.pdf

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

szúnyog

szúnyoggyérítés

szúnyoghelyzet

szúnyogirtás

duna

szigetköz

komárom térsége

szúnyogirtás

körösök vidéke