Jégeső ébresztette a dunántúliakat, de ez csak a kezdet: ma erre adtak ki figyelmeztetést

HelloVidék   
  Megosztom
Jégeső ébresztette a dunántúliakat, de ez csak a kezdet: ma erre adtak ki figyelmeztetést

Zivatarveszély miatt az ország nagy részére csütörtökre is figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az OMSZ veszélyjelzésében azt írták: Csütörtökön a hajnali órákra az eső, zápor mellett legnagyobb eséllyel az északi, északkeleti országrészre korlátozódhatnak a zivataros csapadékgócok. Napközben leginkább a Dunántúl déli felén, illetve az Alföld déli és keleti részein valószínű zivatarok kialakulása. Főként délkeleten a délutáni órákban helyenként intenzív zivatarok is előfordulhatnak 70 kilométer/órát meghaladó széllel, jégesővel.

Csütörtökre Budapestre, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyére adták ki a zivatarveszély miatti elsőfokú figyelmeztetést. Az előrejelzés szerint csütörtök hajnalban 10-15, délután 16-22 Celsius-fok várható.

A folytatásban

Pénteken a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett záporok, zivatarok nagyobb eséllyel délen és a Dunántúlon fordulhatnak elő. A nyugatias szél északon, északkeleten erős lesz. Hajnalban főként délnyugaton pára-, ködfoltok alakulhatnak ki. 6-13 fokos minimumokat követően délután 17-22 fok valószínű.

Szombaton szinte bárhol az országban kialakulhatnak záporok, zivatarok, akár több hullámban is. A szél csak zivatarok idején támadhat fel. A csúcshőmérséklet 17 és 24 fok között alakul.

Vasárnap egyre inkább keletre korlátozódik a csapadék, a Dunántúlon már több órára kisüthet a nap. Egy hidegfront miatt a Dunántúlon és a középső tájakon feltámad az északnyugati szél. Napközben 15-21 fokra készülhetünk. Hétfőn újabb csapadékzóna érkezhet..

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

idojaras

figyelmeztetés

meteorológia

omsz