Nem fogod elhinni: ilyen brutálisan pusztítják a fákat a balatoni településen

24.hu   
  Megosztom
Nem fogod elhinni: ilyen brutálisan pusztítják a fákat a balatoni településen

A Balaton-parti településen, Zamárdiban lelketlen fapusztítást végeznek ismeretlen elkövetők: gázolajjal és fűrésszel irtják a város fáit. A helyiek gyanúja szerint a panorámát féltő lakástulajok állhatnak a háttérben. Az ismeretlen tettes vagy tettesek nem fűrészelték ketté a fákat, hanem egy bizonyos szögben és mélységben bevágtak annyira a törzsekbe, hogy az első komolyabb szélvihar gyufaszálként törje ketté a még fejletlen fákat.

A Balaton-parti településen, Zamárdiban szabályos fapusztítást végeznek ismeretlen elkövetők: gázolajjal és fűrésszel irtják a város fáit. A helyiek szerint nem véletlen a helyszínválasztás: a panorámát féltő lakástulajok állhatnak a háttérben, írja a 24.hu.

Az ismeretlen tettes vagy tettesek nem fűrészelték ketté a fákat, hanem egy bizonyos szögben és mélységben bevágtak annyira a törzsekbe, hogy az első komolyabb szélvihar gyufaszálként törje ketté a még fejletlen fákat. Némelyiket három helyen is bevagdostak.

A portál szerint gyanús, hogy a volt Kerámia-üdülő, most Zamárdi Club Társasház áll a Margó Ede sétánynak ezen a szakaszán. A területen álló egyik házból átlósan pont rálátni a Tihanyi-félszigetre, persze ha fák nem akadályozzák a kilátást. Persze ez csak találgatás, és a helyi lakosok szerint sem valószínű, hogy egyetlen társasház lenne a felelős a városban módszeresen előforduló esetekért.

A lakosok részéről nagy a düh, van, aki letörné az elkövető kezét, sőt a sokat emlegetett társasházak egyik tulaja is kommentelt, hogy a ház közössége is felháborodott.

A zamárdi önkormányzat nevében Csákovics polgármester szűkszavúan reagált a portál megkeresésésre: lakossági észrevétel alapján értesültek a legújabb facsonkításokról, és a város „természetesen rendőrségi feljelentést tett az ügyben, amely jelenleg is folyamatban van”. Tervezik térfigyelő kamera telepítését, ahogy azt szeretnék az Újszülöttek ligetéhez is kihelyezni,

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság válasza a lapnak: az első, gázolajas farongálásos esetben környezetkárosítás miatt indítottak eljárást, de egy szakértői vélemény miatt ezt rongálássá minősítették át. Viszont mivel az elkövető kiléte rejtve maradt, a nyomozást felfüggesztették. A friss esetben pedig még nem érkezett se bejelentés, se feljelentés. Egyedül annyit tehetnek addig az ügyben, hogy a közterületi szolgálatot ellátó egységek járőrtevékenységük során ellenőrzik a területet.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

fa

fapusztítás

gázolaj

kivágás

fairtás

facsemete

balaton

zamárdi

liget

bűntett

elkövető

szabadstrand