Nem fogod elhinni: ilyen brutálisan pusztítják a fákat a balatoni településen

24.hu   
  Megosztom
Nem fogod elhinni: ilyen brutálisan pusztítják a fákat a balatoni településen

A Balaton-parti településen, Zamárdiban lelketlen fapusztítást végeznek ismeretlen elkövetők: gázolajjal és fűrésszel irtják a város fáit. A helyiek gyanúja szerint a panorámát féltő lakástulajok állhatnak a háttérben. Az ismeretlen tettes vagy tettesek nem fűrészelték ketté a fákat, hanem egy bizonyos szögben és mélységben bevágtak annyira a törzsekbe, hogy az első komolyabb szélvihar gyufaszálként törje ketté a még fejletlen fákat.

A Balaton-parti településen, Zamárdiban szabályos fapusztítást végeznek ismeretlen elkövetők: gázolajjal és fűrésszel irtják a város fáit. A helyiek szerint nem véletlen a helyszínválasztás: a panorámát féltő lakástulajok állhatnak a háttérben, írja a 24.hu.

Az ismeretlen tettes vagy tettesek nem fűrészelték ketté a fákat, hanem egy bizonyos szögben és mélységben bevágtak annyira a törzsekbe, hogy az első komolyabb szélvihar gyufaszálként törje ketté a még fejletlen fákat. Némelyiket három helyen is bevagdostak.

A portál szerint gyanús, hogy a volt Kerámia-üdülő, most Zamárdi Club Társasház áll a Margó Ede sétánynak ezen a szakaszán. A területen álló egyik házból átlósan pont rálátni a Tihanyi-félszigetre, persze ha fák nem akadályozzák a kilátást. Persze ez csak találgatás, és a helyi lakosok szerint sem valószínű, hogy egyetlen társasház lenne a felelős a városban módszeresen előforduló esetekért.

A lakosok részéről nagy a düh, van, aki letörné az elkövető kezét, sőt a sokat emlegetett társasházak egyik tulaja is kommentelt, hogy a ház közössége is felháborodott.

A zamárdi önkormányzat nevében Csákovics polgármester szűkszavúan reagált a portál megkeresésésre: lakossági észrevétel alapján értesültek a legújabb facsonkításokról, és a város „természetesen rendőrségi feljelentést tett az ügyben, amely jelenleg is folyamatban van”. Tervezik térfigyelő kamera telepítését, ahogy azt szeretnék az Újszülöttek ligetéhez is kihelyezni,

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság válasza a lapnak: az első, gázolajas farongálásos esetben környezetkárosítás miatt indítottak eljárást, de egy szakértői vélemény miatt ezt rongálássá minősítették át. Viszont mivel az elkövető kiléte rejtve maradt, a nyomozást felfüggesztették. A friss esetben pedig még nem érkezett se bejelentés, se feljelentés. Egyedül annyit tehetnek addig az ügyben, hogy a közterületi szolgálatot ellátó egységek járőrtevékenységük során ellenőrzik a területet.

Címlapkép: Getty Images

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

fa

fapusztítás

gázolaj

kivágás

fairtás

facsemete

balaton

zamárdi

liget

bűntett

elkövető

szabadstrand