Az eper mennyi kalória? 1 szem eper kalória értéke, 1 kg eper kalória tartalma

HelloVidék   
  Megosztom
Az eper mennyi kalória? 1 szem eper kalória értéke, 1 kg eper kalória tartalma

Az eper hány kalória, mennyi az eper kalória tartalma? Tudd meg, 1 kg eper kalória tartalma mennyi, egy szem eper kalória értéke mennyi lehet! Az eper kalória tartalma alacsony!

A tavasz slágergyümölcse minden évben a vibráló, gyönyörű, élénk piros eper, amely hatalmas, mézédes szemeivel szinte bárkit rávesz a piacon, hogy megvásárolja. Az eper egy igazi gyümölcskülönlegesség – ezt sajnos az árának emelkedése során is érzékelhetjük -, amit csak tavasz végén, nyár elején kaphatunk, így mindenképpen ki kell használnunk ezt a rövid időszakot arra, hogy jól belakmározzunk belőle.

A fogyókúrás megfontolások, főleg, ha a nyári, strandoló alakunkra gyúrunk, mindig közbeszólnak, ha a táplálkozási szokásokról van szó, azonban az eperfogyasztás esetén egyáltalán nem kell aggódnunk, hiszen az egyik legkevésbé hizlaló ételről van szó, amit csak fogyaszthatunk ebben az időszakban. Cikkünkben eláruljuk, mennyi 1 kg eper kalória tartalma, vagy mennyi egy szem eper kalória értéke. Az eper hány kalória alapból, jól járunk, ha süteménybe tesszük? Tudd meg te is, az eper mennyi kalória!

Az eper kalória tartalma: az eper hány kalória?

  • 1 db eper kalória tartalma (közepes eper kalória): 4 kcal
  • 100 g eper kalória tartalma: 32 kcal
  • 1 kg eper kalória tartalma: 320 kcal

Az eper fajtája és az eper kalória értéke

Habár a fent leírt eper kalória értékek nem sokat változnak a különböző gyümölcsök között, azt mindenképpen meg kell említenünk, hogy az eper kalória értéke és a szamóca kalória értéke között lehet egy kis elmozdulás az eper javára, ugyanis a kerti szamóca arányában cukrosabb. Mindemellett megkülönböztetjük a „felfújt” bolti epreket a valódi magyar termelőktől származó gyümölcskülönlegességektől is, hiszen a természetes cukortartalom, ami egyébként egészséges, és az eper kalória tartalma minden esetben változhat a gyümölcs származásától és érettségi szintjétől.

Epres sütemény kalória

Sokan úgy gondolják, hogy az édes sütemények kalória tartalmát ellensúlyozza, ha epret teszünk a tetejére, azonban hozzá kell tennünk, hogy néhány szelet eper nem befolyásolja a bevitt kalória mennyiségét, vagyis a sütemény, torta ugyanolyan hizlaló marad. Mindenképpen meg kell jegyeznünk azonban, hogy egy süteményben minél nagyobb arányú a gyümölcs (és olyan termékek, mint a sovány túró vagy a cukrozatlan joghurt), és minél kevesebb a hozzáadott cukor, vagy a piskóta, a sütemény kalóriatartalma annál alacsonyabb lesz.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

eper

eperszezon

gyümölcs

kalória

diéta

fogyókúra