Sütőtök kalória értékek: Ennyi a sütőtök kalória tartalma, a sült sütőtök kalória és a sütőtök krémleves kalória

HelloVidék   
  Megosztom
Sütőtök kalória értékek: Ennyi a sütőtök kalória tartalma, a sült sütőtök kalória és a sütőtök krémleves kalória

Hány kalória a sütőtök? A sütőtök mennyi kalória: sütőtök sütve kalória, sütőtök krémleves kalória és a nyers sütőtök kalória tartalma. A sült sütőtök kalória tartalma se magas!

A sütőtök az egyik legfinomabb és legnépszerűbb tökféle, amelyet igazából bármelyik évszakban fogyaszthatunk, nem csak ősszel. A sütőtök felhasználása széleskörű: elfogyaszthatjuk önmagában, sült sütőtök formájában, sütőtök krémlevesként, sőt, akár süteményben, muffinban elkeverve is, mennyei finom, krémes és édes ízvilágot ad bármelyik fogásnak.

Mi a helyzet a diétával? A sütőtök belefér a különböző diétás megfontolással összeállított éterendekbe? A sütőtök hány kalória nyersen, mennyi a sült sütőtök kalória vagy éppen a sütőtök krémleves kalória tartalma? Melyik napszakban érdemes a sütőtököt fogyasztani a sütőtök kalória tartalma szempontjából?

A sütőtök kalória tartalma: hány kalória a sütőtök?

  • A nyers sütőtök kalória tartalma: 80 kcal/100g
  • A sült sütőtök kalória tartalma: 56 kcal/100g
  • A sütőtök krémleves kalória tartalma: kb. 150 kcal/adag

A sütőtökből készült különféle ételek, például a sütőtök krémleves kalória tartalma változhat attól függően, hogy milyen recept felhasználásával készítjük azt – például az egyszerű zöldség alaplével felhúzott sütőtök krémleves kalória tartalma alacsonyabb, mint a tejszínes, kókusztejes verzióé. A sült sütőtök kalória tartalma nem számít magasnak és a sütőtök sütve kalória szempontjából és emésztés szempontjából sem megterhelő a szervezetünknek, így nyugodtan fogyasszuk azt vacsorára is. A sütőtök bármilyen formában elfogyasztva diétás ételnek számít, így megengedett, sőt, javasolt a fogyasztása fogyókúra idején is.

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

tök

sütőtök

sütőtök krémleves

kalória

fogyókúra

diéta