Ennyi kalória a zabpehely: Egy evőkanál zabpehely hány kalória, mennyi a főtt zabpehely kalória tartalma?

HelloVidék   
  Megosztom
Ennyi kalória a zabpehely: Egy evőkanál zabpehely hány kalória, mennyi a főtt zabpehely kalória tartalma?

1 evőkanál zabpehely kalória tartalma mennyi, 3 evőkanál zabpehely hány kalória? Tudd meg, egy evőkanál zabpehely kalória tartalma mennyi, mennyi a főtt zabpehely kalória értéke?

A zabpehely, akárhogy is készítjük el, az egyik legegészségesebb energiaforrás, amellyel sok rostot és lassan felszívódó szénhidrátot tudunk bevinni a szervezetünkbe. Igen, a zabpehely telis-tele van energiával és kalóriával, azonban, ha megfelelően elkészítve, az ajánlott mennyiségben és a szénhidrát típusához illő napszakban fogyasztjuk, nem hizlal, viszont megadja a szervezetünk számára azt az energiabombát, amivel felpörgethetjük a napot. Nézzük, mennyi a zabpehely kalória tartalma és mikor érdemes azt fogyasztani. A nyers vagy a főtt zabpehely kalória értéke a magasabb? Melyiket fogyasszuk inkább?

A natúr zabpehely kalória tartalma

Egy evőkanál zabpehely hány kalória?

1 evőkanál zabpehely kalória tartalma: 36 kcal

3 evőkanál zabpehely hány kalória?

3 evőkanál zabpehely kalória tartalma: 108 kcal

100g zabpehely kalória tartalma mennyi?

100g zabpehely kalória tartalma: 389 kcal

A főtt zabpehely kalória tartalma

100g főtt zabpehely kalória tartalma: ~130 kcal

A zabpehely mint lassan felszívódó szénhidrát

A zabpehely kalória tartalma, különösen első ránézésre soknak tűnhet, azonban mindenekelőtt hangsúlyoznunk kell, hogy ez a típusú kalória a fogyókúrázók jóbarátja. Az olyan lassan felszívódó szénhidrátok, mint a zabpehely, ha reggelire fogyasztjuk őket, egész nap ellátják a munkához, sporthoz szükséges energiával a testünket, és ha nem eszünk belőlük töméntelen mennyiséget, nem fogunk meghízni tőle. Tökéletes diétás reggeli készülhet néhány kanál száraz vagy főtt zabpehelyből, magvakból és friss gyümölcsökből, ami nem csak gusztusos, hanem nagyon finom is!

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

zabpehely

zabkása

szénhidrát

kalória

fogyókúra

diéta