Elképesztő hír: csak nappal szülhetnek ezekben a kórházakban a kismamák

HelloVidék   
  Megosztom
Elképesztő hír: csak nappal szülhetnek ezekben a kórházakban a kismamák

Hét vidéki kórházban tervezi az Országos Kórházi Főigazgatóság az aktív, egyben a krónikus betegellátás beszüntetését, további tizenhárom intézményben pedig nem végeznének műtéteket a jövőben. A kisvárosi kórházakban szülni is csak nappal lehet majd, a többi esetben a megyei kórházak állnak a betegek rendelkezésére. Mintegy 2500 aktív kórházi ágyat szüntetnének meg.

Hét vidéki kórházban, többek között Hódmezővásárhelyen megszűnne az aktív, egyben a krónikus betegellátás is, további 13 kórházban pedig nem végeznének műtéteket a jövőben az RTL Híradó birtokába jutott dokumentum szerint, írja az index.hu.

este és hajnalban, vagyis az ügyeleti időszakban a megyei kórházba kellene menniük a kismamáknak. Legalábbis ez áll az Országos Kórházi Főigazgatóság által a múlt héten készített tervezetben.

Mintegy kétezerötszáz aktív kórházi ágyat szüntetnének meg, a speciális tudást vagy orvosi műszereket igénylő beavatkozásokat pedikg kizárólag a térségi központokban, jellemzően az egyetemeken vagy a centrumkórházakban végeznék el.

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

kórházak

betegellátás

megyei kórház

egyetemek

szülés

kórházi ágy

megszűnik

csökkentés

kisvárosok

egészségügyi ellátás

egészségügy