Őrütes kánikula közeleg: a hét végéig mintegy tíz fokkal melegszik a levegő

MTI   
  Megosztom
Őrütes kánikula közeleg: a hét végéig mintegy tíz fokkal melegszik a levegő

A héten biztos és határozott melegedés megy végbe a légkörben: a hét végéig mintegy tíz Celsius-fokot emelkedik a hőmérséklet - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn a Facebook-oldalán.

Holnap már felmelegedés veszi kezdetét, kedd délutánra 26 és 30 fok közé melegszik a levegő. Sok napsütésre számíthatunk, amit fátyol- és gomolyfelhők megzavarhatnak, kisebb záporok elvétve keleten alakulnak ki. Főként keleten még élénk lehet az északias szél - olvasható az Időkép előrejelzésében.

Szerdán is sok napsütésre, kevés felhőre van kilátás, említésre méltó csapadék nem várható. Az északias szél keleten, északkeleten élénk lehet. A legmelegebb órákban 28-32 fokot mérhetünk.

A kánikula kezdete - országszerte 30 fok feletti csúcsértékekkel - péntekre tehető, de már csütörtökön is sok helyen lesz 30-32 fok.

Az előrejelzés szerint a hétvégén már 35-36 fokos maximumokat is mérhetnek, és helyenként a leghidegebb órákban is 20 fok felett alakul a hőmérséklet.

A jelenlegi prognózisok szerint vasárnap estétől, hétfőtől felfrissülést hozó zivatarok érkezhetnek - tették hozzá, de megjegyezték, hogy a frissülés mértéke még teljesen bizonytalan.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

előrejezés

felmelegedés

kánikula

nyár

időjárás

időjárás előrejelzés