Drasztikus halpusztulás: a Velencei-tó teljes területén nagy a baj

HelloVidék   
  Megosztom
Drasztikus halpusztulás: a Velencei-tó teljes területén nagy a baj

Leginkább a kényesebb rablóhalak hullanak el nagy számban a Velencei-Tóban. A pusztuló halakkal – elhullott csukával, pontyokkal, keszeggel, balinnal – sajnos a tó teljes területén lehet találkozni.

Vizsgálják a lehetséges okokat, de valószínűleg oxigénhiány miatt pusztulnak a halak a Velencei-tavon - számol be róla a Fejér Megyei Hírlap.

Amitől már hónapok óta féltek a szakemberek, bekövetkezni látszik: az évről évre nagyon kevés téli csapadék miatt a nyárra kialakult alacsony vízállást nehezen bírják a halak, ráadásul a tavasz is összességében száraz volt, az a néhány napos csapadék nem sokat segített a helyzeten.

-írják.

Ez egyelőre még nem bizonyos, mert a laboratóriumi vizsgálatok jelenleg folynak, de az egyre melegedő vízben lévő kevés oxigén olyan folyamatokat indított el a Velencei-tóban, amely halfajok pusztulásához vezetett.

Leginkább a kényesebb rablóhalak hullanak el nagy számban, pusztuló halakkal – elhullott csukával, pontyokkal, keszeggel, balinnal – sajnos a tó teljes területén lehet találkozni, ebből a szempontból alig van kivétel.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

velencei-tó

halpusztulás