Drasztikus halpusztulás: a Velencei-tó teljes területén nagy a baj

HelloVidék   
  Megosztom
Drasztikus halpusztulás: a Velencei-tó teljes területén nagy a baj

Leginkább a kényesebb rablóhalak hullanak el nagy számban a Velencei-Tóban. A pusztuló halakkal – elhullott csukával, pontyokkal, keszeggel, balinnal – sajnos a tó teljes területén lehet találkozni.

Vizsgálják a lehetséges okokat, de valószínűleg oxigénhiány miatt pusztulnak a halak a Velencei-tavon - számol be róla a Fejér Megyei Hírlap.

Amitől már hónapok óta féltek a szakemberek, bekövetkezni látszik: az évről évre nagyon kevés téli csapadék miatt a nyárra kialakult alacsony vízállást nehezen bírják a halak, ráadásul a tavasz is összességében száraz volt, az a néhány napos csapadék nem sokat segített a helyzeten.

-írják.

Ez egyelőre még nem bizonyos, mert a laboratóriumi vizsgálatok jelenleg folynak, de az egyre melegedő vízben lévő kevés oxigén olyan folyamatokat indított el a Velencei-tóban, amely halfajok pusztulásához vezetett.

Leginkább a kényesebb rablóhalak hullanak el nagy számban, pusztuló halakkal – elhullott csukával, pontyokkal, keszeggel, balinnal – sajnos a tó teljes területén lehet találkozni, ebből a szempontból alig van kivétel.

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

velencei-tó

halpusztulás