Viszlát, maszk! Megvan az 5,5 millió beoltott, mutatjuk az enyhítés részleteit

Pénzcentrum   
  Megosztom
Viszlát, maszk! Megvan az 5,5 millió beoltott, mutatjuk az enyhítés részleteit

Megvan az 5,5 millió beoltott, így újabb járványügyi enyhítések jönnek az országban. A hírt Magyarország Kormánya hivatalos Facebook-oldalán tette közzé:

Ahogy arról a Pénzcentrum beszámolt, a Magyar Közlönyben megjelentek értelmében ezek azok az intézkedések, amelyek akkor lépnek életbe, ha 5,5 millióan már megkapták a koronavírus elleni védőoltás első adagját.

  • A kórházak és a szociális intézmények kivételével megszűnik a kötelező maszkviselés, az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön sem kell majd maszkot viselni. (Aki ezek után is hordani szeretné a maszkot, az továbbra is megteheti.)
  • Védettségi igazolvány nélkül is szabad lesz a belépés a vendéglátó üzletekbe, szálláshelyekre, szabadidős létesítményekbe, és az előreváltott ülőhelyes nézőtérrel megrendezett kulturális rendezvényekre, előadásokra.
  • Megszűnnek az üzletekre vonatkozó korlátozások, azaz nem lesz kötelező a távolságtartás, és nem kell 10 négyzetméterenként korlátozni a vásárlók számát.
  • A családi és magáneseményekre az eddigi 50 helyett már 100 főt lehet meghívni, és az eddigi 200 helyett 400 fős lakodalmakat lehet szervezni.
  • Az egyetemek és a főiskolák is készülődhetnek a jelenléti oktatás őszi visszaállítására.

Lesz olyan is, ami nem változik:

  • A sportrendezvények, a zenés-táncos rendezvények, és a zárt térben vagy 500 főt meghaladó szabadtéren tartott egyéb rendezvények tekintetében maradnak az eddigi szabályok.
  • Tehát ezeken az eseményeken marad a létszámkorlátozás, és továbbra is csak védettségi igazolvánnyal lehet részt venni rajtuk – vagy 18 év alattiak esetében védett személy felügyelete mellett.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

pénzcentrum

maszk

enyhítés

lazítások

oltás

beoltott

járványügyi enyhítés