Felpörgött a vidéki vendéglátás mióta nem kell védettségi: de meddig tart a jó világ?

MTI   
  Megosztom
Felpörgött a vidéki vendéglátás mióta nem kell védettségi: de meddig tart a jó világ?

A dél-magyarországi vendéglátósok nem panaszkodnak, egyre jobban megy a szekerük, viszont továbbra is erős a bizonytalanság. A szállodák és éttermek tulajdonosai nem tudják, mi várható szeptembertől, egy esetleges negyedik hullám milyen újabb veszélyt jelenthet.

Ahogy a HelloVidék is hírt adott róla, szombat óta nem kötelező a védettségi igazolvány az éttermek belső terében és a szállások igénybevételekor. Ez könnyebbséget jelent az üzemeltetőknek, tulajdonosoknak és maguknak a nyaralóknak is, hiszen jelen pillanatban is a lakosság majdnem fele nincs beoltva. A Délmagyar mai tudósítása szerint már látszik, hogy élénkebb a forgalom, amióta nem kötelező a védettségi igazolvány.

A szegedi Fehértói Halászcsárda panziójában például állandóak a vendégek, a mórahalmi Elixír Medical Wellness Hotelnek szinte minden szobája foglalt nyárra, a makói Grand Hotel Gloriusnak is megy a szekere.

Az éttermi részen fokozatosan javul a forgalom, az elmúlt hétvége már hasonlított a koronavírus-járvány előtti időszakhoz

– nyilatkozta a lapnak Frank Sándor, a szegedi Fehértói Halászcsárda és Panzió tulajdonosa, akinek még Győrben, Budapesten és Szegeden is van étterme. Ahogy fogalmazott, ezek forgalma is kedvezően alakul, ennek titka az lehet, hogy egyik helyen sem a turizmusra, az idegenforgalomra építettek, hanem a helyi vendégekre.

Számottevően nem látszik a forgalmunkon, hogy szombattól nem kötelező a védettségi igazolvány. A kedvező tendencia már a korábbi enyhítéseknél, május elejétől kezdődött

– közölte Berta Zsolt, a mórahalmi Elixír Medical Wellness Hotel igazgatója. Elmondta: a nyári hónapok a tavalyihoz hasonlóan jók lesznek, augusztus végéig kevés a szabad szobájuk – bízik benne, azok is elkelnek – jó a „töltöttségi szintjük”, ahogy fogalmazott.

Valamennyit lendített a forgalmunkon a korlátozások mostani feloldása, de igazából már a korábbi időszakban is sok vendégünk volt

– nyilatkozta Csábi Mihály, a makói Hotel Glorius igazgatója is. Mint megtudtuk, nem azonnal, hanem a bejelentést követő napokban tapasztaltak némi növekedést. A szálloda 80 férőhelyes. Már eddig is volt több telt házuk, főleg hétvégéken, de már júliusban is számítanak összességében 90 százalékos foglaltságra.

A vendéglátóiparban azonban továbbra is erős a bizonytalanság, a tulajdonosok nem tudják, mi várható szeptembertől, egy esetleges negyedik hullám milyen újabb veszélyt jelenthet.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

turizmus

belföldi turizmus

árak

vendéglátás

gazdaság