Jön a kötelező oltás Magyarországon, kaphatunk 3. vakcinát: Orbán Viktor megüzente

Pénzcentrum   
  Megosztom
Jön a kötelező oltás Magyarországon, kaphatunk 3. vakcinát: Orbán Viktor megüzente

Újabb fontos bejelentéseket tett Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A kormányfő megerősítette, hogy az egészségügyben kötelező lesz a védőoltás, sokaknak pedig jöhet a harmadik védőoltás.

Újabb fontos bejelentéseket tett Orbán Viktor a Kossuth rádió péntek reggeli műsorában. A kormányfő megerősítette

Számost döntést hoztunk, a harmadik oltást illetően, a kormány azt mondja, hogy lehetővé tesszük a harmadik oltást felvételét. De azt is mondjuk, hogy a második oltás után teljen el négy hónap. De az orvosok dönthetnek úgy, hogy 4 hónapon belül is beadják az oltást

- részletezte a döntést Orbán Viktor.

A harmadik oltásról Orbán Viktor azt is elmondta, az orvosok döntenek arról, hogy milyen legyen az a harmadik vakcina. Az egyik vélemény szerint az a jó, ha kombinálják az oltásokat, mások szerint ennek nincs különösebb jelentősége. "Erről az orvosoknak kell dönteniük, nem a politikának" - tette hozzá Orbán Viktor.

A kormányfő azt is bejelentette, az egészségügyi dolgozóknak kötelező lesz a védőoltás beadása Magyarországon. Csak azok dolgozhatnak majd az egészségügyben, akik beoltatják magukat.

Orbán Viktor beszélt arról is, hogy az iskolakezdéskor szeptemberben, ha szülők engedélyezik, ott helyben, az iskolákban be fogják tudni oltani a fiatalokat.

A miniszterelnök azt is elmondta:

Azt javasoljuk minden magyarnak, hogy két oltással utazzanak külföldre. Azt kérjük tehát, hogy akinek ez nincs meg, az ne menjen külföldre, mert be fogja hurcolni a vírust.

Orbán Viktor beszélt arról is, hogy Magyarországon a 65 év felettiek 85%-a van beoltva, vagyis van 15%-nyi idős, aki nincs beoltva.

Ők ma nagyobb veszélyben vannak, mint a járvány során bármikor, hiszen a delta variáns agreszívebb

- hívta fel a figyelmet.

(Címlapkép - MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

orbán vikor

oltás

koronavírus elleni oltás