Figyelem, ha ezt a márkájú jégkrémet vagy csipszet vetted, ne edd meg! A Nébih betiltotta

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Figyelem, ha ezt a márkájú jégkrémet vagy csipszet vetted, ne edd meg! A Nébih betiltotta

Jégkrémet, banáncsipszet, müzlit és ételízesítőket is vissza kell hívni a forgalomból allergén és szennyeződésveszély miatt - olvasható a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján közzétett felhívásokban.

Az Auchan csokoládéízű és vaníliaízű jégkrémet feltételezett etilénoxid-szennyezettség miatt nem szabad elfogyasztani - írták. A termék minőségmegőrzési ideje 31/03/2023, forgalmazója az Auchan.

Az áruházlánc egy másik termékét nem jelölt allergén jelenléte miatt hívták vissza, a csomagoláson ugyanis nem tüntették föl, hogy zellert tartalmaz. Az erre érzékeny fogyasztóknál emiatt allergiás reakciókat válthat ki a 250 grammos és 500 grammos csomagban kapható Auchan Nívó Ételízesítő 15 féle zöldséggel és fűszerrel, valamint a 250 grammos és 1 kilogrammos csomagban kapható Auchan Optimum Ételízesítő.

Szalmonellaszennyezettség veszélye miatt két termék nem ehető. A 125 grammos Tiger banáncsipsz minőségmegőrzési ideje 21.09.16., tételszáma 2401418. A 150 grammos Tiger müzlimix minőségmegőrzési ideje 21.10.14., tételszáma 2401563. A termékeket a Flying Tiger Copenhagen üzletei forgalmazták.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

élelmiszer

nébih

élemiszerbiztoság

allergén