A térség eddigi legnagyobb hulladékgyűjtési akciójára készülnek Esztergomban: itt vannak a részletek

MTI   
  Megosztom
A térség eddigi legnagyobb hulladékgyűjtési akciójára készülnek Esztergomban: itt vannak a részletek

Szemétszedési akciót tartanak szombaton az Esztergomi Palatinus-tónál - közölte az eseményt kezdeményező Klímapolitikai Intézet az MTI-vel szerdán.

Az eredetileg tervezett Duna parti helyszínt a folyó áradása miatt kellett megváltoztatni

- jelezték.

A Szemétirtók és Esztergom város segítségével megvalósított eseményen a szervezők a térség eddigi legnagyobb hulladékgyűjtési akciójára készülnek, mivel több szervezettel együtt a Dorogi Bányászok Horgász Egyesülete és a Palatinusz Búvár és Vizisport Egyesület is csatlakozott. A szemétgyűjtésen kívül a horgászstégek környezetét is rendbe teszik a résztvevők, és megszabadítják a tavat az oda nem illő tárgyaktól

- írták.

Az esemény honlapja szerint az ország minden részéről várják a csatlakozókat, de a részvétel regisztrációhoz kötött. Az érkezők belépőt kapnak a Palatinus-tó strandjára, és a két hét múlva kezdődő esztergomi MCC Fesztre, amely sok más mellett a környezettudatos viselkedésre is felhívja a figyelmet

- tették hozzá.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

esztergom

esztergomi palatinus-tó

szemétszedés

környezetvédelem