Hihetetlen mázlijuk volt: két kapitális halszörnyet is kifogtak ugyanabból a vízből

HelloVidék   
  Megosztom
Hihetetlen mázlijuk volt: két kapitális halszörnyet is kifogtak ugyanabból a vízből

Egy nap alatt fogtak két rekordlistás, öt kiló körüli pettyes harcsát a Maconkai-víztározón, ahol élnek még a most partra került példányoknál nagyobbak is.

A Maconkai-víztározónál pár nappal ezeletőtt egy nap alatt kettő darab, kapitális pettyes harcsához is hívták a halőröket, akik regisztrálták és lefényképezték a halakat, mielőtt visszaengedték volna azokat a sikeres horgászok - adta hírül a Pecaverzum.

A nagyobbikkal Tóth Tamás büszkélkedhet. A rekordlistára került példány tömege 5,65 kilogramm, hossza 76, míg kerülete 42 centiméter volt. Szintén augusztus elsején Bartal Attila is különleges, nem őshonos halnak örülhetett: 4,62 kilós pettyes harcsájának hossza a mérlegelésnél 66, míg kerülete 40 centiméteresnek bizonyult.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

horgász

hal

harcsa

pecások

maconkai-víztározó