Észbontóan magyaros világcsúcsra készülnek Hatvanban: még ti is beszállhattok

HelloVidék   
  Megosztom
Észbontóan magyaros világcsúcsra készülnek Hatvanban: még ti is beszállhattok

Arra készülnek, hogy a leghosszabb folyamatos mesemondás kategóriában megdöntik a jelenlegi csúcsot. Már több mint százan csatlakoztak a kezdeményezéshez, de továbbra is várják a jelentkezőket!

Hetedhét Hatvan címmel népmesefesztivált tartanak szeptember 9-e és 12-e között a Grassalkovich Művelődési Ház és Díszkertben. A négynapos programban a művelődési központhoz kapcsolódó tucatnyi helyszínen kilencvenkilenc zenész, táncos, kézműves és mesemondó működik közre, adja hírül a megyei napilap. Egyebek közt lesz népzenei koncert és táncház, bábelőadás, népi játszótér, vásári komédia, íjászat és jurtakiállítás, pásztorételek és helyi italok bemutatója, valamint rendhagyó osztálykirándulás és családi nap is,

A Meseszó Egyesület és a Csűrdöngölő Kulturális Egyesület ugyanis arra készül, hogy a leghosszabb folyamatos mesemondás kategóriában megdöntik a jelenlegi csúcsot a résztvevők. Pintér Zsolt, a Csűrdöngölő Kulturális Egyesület vezetője szerint már több mint százan csatlakoztak a kezdeményezéshez, de továbbra is várják a jelentkezőket. A csatlakozás feltétele csupán annyi, hogy a bátor regisztráló hajlandó legyen élő szóban népmesét mondani. Fontos továbbá, hogy csakis népmese hangozhat el a rekordkísérlet során. Jelentkezni augusztus 20-ig lehet ezen weboldalon.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

mesemondó

világcsúcs

hatvan