Észbontóan magyaros világcsúcsra készülnek Hatvanban: még ti is beszállhattok

HelloVidék   
  Megosztom
Észbontóan magyaros világcsúcsra készülnek Hatvanban: még ti is beszállhattok

Arra készülnek, hogy a leghosszabb folyamatos mesemondás kategóriában megdöntik a jelenlegi csúcsot. Már több mint százan csatlakoztak a kezdeményezéshez, de továbbra is várják a jelentkezőket!

Hetedhét Hatvan címmel népmesefesztivált tartanak szeptember 9-e és 12-e között a Grassalkovich Művelődési Ház és Díszkertben. A négynapos programban a művelődési központhoz kapcsolódó tucatnyi helyszínen kilencvenkilenc zenész, táncos, kézműves és mesemondó működik közre, adja hírül a megyei napilap. Egyebek közt lesz népzenei koncert és táncház, bábelőadás, népi játszótér, vásári komédia, íjászat és jurtakiállítás, pásztorételek és helyi italok bemutatója, valamint rendhagyó osztálykirándulás és családi nap is,

A Meseszó Egyesület és a Csűrdöngölő Kulturális Egyesület ugyanis arra készül, hogy a leghosszabb folyamatos mesemondás kategóriában megdöntik a jelenlegi csúcsot a résztvevők. Pintér Zsolt, a Csűrdöngölő Kulturális Egyesület vezetője szerint már több mint százan csatlakoztak a kezdeményezéshez, de továbbra is várják a jelentkezőket. A csatlakozás feltétele csupán annyi, hogy a bátor regisztráló hajlandó legyen élő szóban népmesét mondani. Fontos továbbá, hogy csakis népmese hangozhat el a rekordkísérlet során. Jelentkezni augusztus 20-ig lehet ezen weboldalon.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 45 318 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,6 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 45 639 forintos törlesztőt (THM 13,95%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

mesemondó

világcsúcs

hatvan