Ennek nem lesz jó vége: bizarr állatok szaporodtak el a Tisza-tóban

HelloVidék   
  Megosztom
Ennek nem lesz jó vége: bizarr állatok szaporodtak el a Tisza-tóban

Egyre több az óriás mohaállat a Tisza-tóban. Az érdekességnek számító faj jövevénynek számít, melynek jelenleg természetes ellenségét nem ismerjük. Mivel évről évre igen nagy számban képes túlélő képleteket létrehozni, elképzelhető, hogy a jövőben gyors szaporodásnak indul a nem túl bizalomgerjesztő érdekes faj a Tisza-tavon.

Egyre több az óriás mohaállat a Tisza-tóban, osztotta meg az aggasztó hírt Facebook-oldalán a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság.

Általában a mohaállatok sok millió éves múltra tekintenek vissza. A Tisza-tóban pár éve felfedezett és idén már szép számmal előforduló óriás mohaállatot (Pestinatella magnifica) azonban először megközelítőleg 150 éve fedezték fel Észak-Amerikában, hazánkban pedig először 10 éve Ráckeve környékén.

Az érdekességnek számító faj így jövevénynek számít, melynek jelenleg természetes ellenségét nem ismerjük. Mivel évről évre igen nagy számban képes túlélő képleteket létrehozni, elképzelhető, hogy a jövőben gyors szaporodásnak indul a nem túl bizalomgerjesztő érdekes faj a Tisza-tavon.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

tisza-tó

mohaállat

idegen faj

óriás mohaállat

jövevény faj

invazív faj