Magyarok tízezreinek kezdődik újra a szenvedés: vörösbe borult a vidék

HelloVidék   
  Megosztom
Magyarok tízezreinek kezdődik újra a szenvedés: vörösbe borult a vidék

A meleg, száraz idő visszatértével újra emelkedni kezdett a pollenkoncntráció Magyarországon - közölte az ÁNTSZ. Hétfőn, az érkező hidegfront előtt megélénkülő déli szél hatására országszerte a tünetek további fokozódására lehet számítani.

A parlagfű pollenszórása a meleg idő visszatértével ismét erősödött. A nemzeti ünnepen a szárazsággal sújtott déli-délkeleti országrészben nagyon magas, az ország többi részén közepes-magas a pollenterhelés - jelentette az ÁNTSZ pollenfigyelője.

Most hétvégén várhatóan fokozatosan emelkedik a pollenkoncentráció, országszerte egyre több helyen érheti el a nagyon magas szintet, ami minden parlagfűre érzékenynél erős tüneteket válthat ki. Hétfőn, az érkező hidegfront előtt megélénkülő déli szél hatására országszerte a tünetek további fokozódására lehet számítani.

A vasárnapi pollen-előrejelzés. Forrás: ÁNTSZ.
A vasárnapi pollen-előrejelzés. Forrás: ÁNTSZ.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

parlagfű

parlagfű allergia

vörös riasztás