Meglepődtek a vidéki nyugdíjasház lakói: levelet kaptak az angol királynőtől

HelloVidék   
  Megosztom
Meglepődtek a vidéki nyugdíjasház lakói: levelet kaptak az angol királynőtől

Soha nem érkezett még olyan különleges levél Dócra, mint amit a napokban kézbesített a helyi postás: az angol királyi család nyári rezidenciájáról kaptak királynői üdvözletet a helyi nyugdíjasház lakói.

I. Erzsébet királynőtől kapott levelet a dóci nyugdíjasház - írta meg a Délmagyar. A többségében demens betegekkel foglalkozó Ápolás Extra Egyesület dolgozói és a nyugdíjasház lakói két hónapja írtak levelet az angol királynőnek, amire most érkezett meg a válasz.

Az Ápolás Extra Egyesület - írják - egy családias hangulatú nyugdíjasházat működtet Dócon. Bajusz Lili ápolási igazgató és Rostás Norbert, az egyesület elnöke évekig Angliában dolgoztak idősgondozóként, az ott szerzett tapasztalataikat felhasználva hozták létre angol mintára egy magánházban vállalkozásukat.

Végignéztük a Korona cí­­mű sorozatot, ennek köszönhe­tően alaposan megismertük a brit uralkodócsaládot. Sok la­­kónkat megragadták azok a jelenetek, amelyek a levelezésekről szólnak: a szép, pecsétes papírok és a gyönyörű kézírások. Innen jött az ötlet, hogy mi is küldjünk egy levelet a királynőnek. Nyár elején ennek több aktualitása is volt: egyik születésnapját akkor ünnepelték, ő lett a leghosszabb ideje trónon lévő uralkodó, illetve nemrég vesztette el férjét. Így a köszöntés és a gratuláció mellett részvétet is nyilvánítottunk

– mesélte Bajusz Lili.

II. Erzsébet naponta több száz levelet kap, de ezeknek csak egy kis része jut el hozzá: kizárólag a kézzel írt üzeneteket olvassa el, és azok közül is csak azokat adják át neki, amelyek valamilyen szinten egyediek. Ezért egy különleges, rózsaszínes ár­­nyalatú, csillogó levélpapírt választottak. A levél mellé pedig csatoltak egy fotómontázst is, amelyen a nyugdíjasház lakói szerepelnek, majd a küldeményt elvitték a dóci postára.

Né­­hány napja megje­lent a postás, egy királynői bé­­lyegzős borítékkal a kezében. A balmorali kastélyból jött le­­vél, Elizabeth Leemingtől, a királynő első számú asszisztensétől, aki a királynő köszönetét tolmácsolta a levél és a fotók kapcsán.

A különleges levél hamarosan bekeretezve kikerül majd a nyugdíjasház folyosójának falára.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

demencia

ii erzsébet