Botrány a vidéki suliban: egy érdemjeggyel jobbat ígért a tanár a beoltott diákoknak

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Botrány a vidéki suliban: egy érdemjeggyel jobbat ígért a tanár a beoltott diákoknak

A tamási általános iskola igazgatója a Blikknek elmondta, a szülők jelezték neki, hogy az egyik kollégája kicsit túlzásba esett.A tanárt behívta, elbeszélgetett vele, majd szóbeli figyelmeztetésben részesítette.

Elég sajátos módon értelmezte a járvány elleni védekezést a tamási Würtz Ádám Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola biológiatanára, aki a tanév kezdetén közölte tanulóival, hogy az óráin külön kell ülnie az oltottaknak és a be nem oltottaknak, írta a Blikk.

Azoknak a gyerekeknek ugyanis, akik nem vették fel a koronavírus elleni védőoltást, a tanár elképzelése szerint hátra kellett volna ülniük, hogy ne köhögjék le a többieket.

Egy neve elhallgatását kérő szülő arról beszélt, fia elmondása szerint

a biológiatanár folyamatosan megjegyzést tett a nem beoltottakra, majd azt közölte az osztállyal, hogy akiknek van oltási igazolványuk, azoknak egy érdemjeggyel jobbat ad.

A szülők egy része nem legyintett minderre, hanem bepanaszolta az oktatót.

Gasparics László igazgató a Blikknek elmondta, a szülők jelezték neki, hogy az egyik kollégája "kicsit" túlzásba esett. A tanárt behívta, elbeszélgetett vele, majd szóbeli figyelmeztetésben részesítette, mivel az oltás miatt náluk senkit nem érhet sem előny, sem hátrány.

Gasparics László hangsúlyozta a lapnak: a bepanaszolt kollégáját jó embernek, illetve jó pedagógusnak tartja.

Eddig 185 ezer iskolás kapott oltást

A nyáron a 12 év feletti iskolások majd 40 százaléka kapott oltást – erről a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára, György István beszélt a közmédiának az iskolakezdéskor. A diákok közül 185 ezren éltek nyáron a koronavírus elleni oltás lehetőségével – mondta. Az oltási program tovább folytatódik, oltásra a 12 éven felüli gyerekek jelentkezhetnek. Az augusztus végén indított akcióban csaknem 50 ezren akarnak még részt venni - írta a Blikk.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

oltás

koronavírus

gyerekek oltása