Ez a vidéki nagyváros is bezöldül: az óvodákba is bekerül a környezetbarát szemlélet

HelloVidék   
  Megosztom
Ez a vidéki nagyváros is bezöldül: az óvodákba is bekerül a környezetbarát szemlélet

A környezetünk és jövőnk szempontjából fenntarthatóbb életmódot népszerűsítő mintaprogram indul Kaposvárott. A város az elsők között csatlakozik az ENSZ fenntartható szemléletmódot népszerűsítő „Race to Zero” kezdeményezéséhez. A város önkormányzata a Kék Bolygó Alapítvánnyal és a Budapesti Brit Nagykövetséggel együttműködésben valósítja meg a pilot programot. A Kék Bolygó Alapítvány – amely a pilot program ideje alatt országos kommunikációs kampányt is folytat– bízik abban, hogy a kaposvári mintát hazai nagyvárosok sora fogja követni a közeljövőben.

A több generációt megcélzó, szeptembertől novemberig tartó tesztprojekt központi üzenete, a „Mentsd meg, használd újra!”, a mindennapi élet különböző területeire – komposztálásra, PET-mentesítésre, valamint az ételhulladék csökkentésére- fókuszál.

A Kék Bolygó Alapítvány saját, „PET-mentes iskola programját” megvalósítva, a megyeszékhely két középiskolája részére ajándékoz ivókutakat, valamint kulacsokat, amelyeket a hálózatra szerelt vízautomatákból lehet feltölteni, csökkentve ezáltal a műanyag hulladék mennyiségét.

Számos helyi étterem és üzlet pedig csatlakozik a Munch projektjéhez, amely lehetővé teszi, hogy kedvezményes áron értékesítsék a jó minőségű, de zárásig meg nem vásárolt ételeiket, illetve élelmiszert ajánljanak fel nélkülöző embereknek. A Rakun Dobozközösség pedig olyan újrafelhasználható cseredobozokat biztosít az éttermek számára, amelyek révén csökken az ételkiszállítás során keletkezett műanyag hulladék mennyisége.Mindkét kezdeményezés okostelefonra letölthető applikáció segítségével vehető igénybe.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

kék bolygó klímavédelmi alapítvány

kaposvár

kék bolygó

környezetvédelem

klímaváltozás