Kötelezővé tették a maszkhasználatot ebben az iskolában: mutatjuk, mi történt

HelloVidék   
  Megosztom
Kötelezővé tették a maszkhasználatot ebben az iskolában: mutatjuk, mi történt

Az egyik pécsi általános iskolában csütörtök reggel óta kötelező a maszkhasználat, miután egy teljes osztály és két pedagógus is karanténba került. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) ugyanakkor azt a tájékoztatást adta az ATV-nek, hogy nem tudnak igazolt fertőzöttről az intézményben.

Az egyik pécsi iskolában csütörtök reggel óta kötelező a maszkhasználat. Az internetre feltöltött tájékoztató szerint két pedagógus és egy osztály került karanténba, ezért vezették be az intézkedést, írja az atv.hu.

Az intézkedéssel kapcsolatban a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének ügyvivője az ATV Híradó érdeklődésére azt mondta, hogy az intézmények számára egy ajánlás határozza meg a lehetőségeket ilyen esetekre. Nagy Erzsébet elmondása szerint nem kötelező maszkviselést elrendelni, de nincs is megtiltva ennek lehetősége.

Az intézményeknek továbbra is a kezükben annak a lehetősége, hogy helyi járványügyi protokollt állítsanak ki.

A Pécsi Tudományegyetem professzora szerint a maszk használata sokat segít a járvány lassításában.

Az oltottak sem védettek 100 százalékosan, de az oltatlanok meg végképp nem. Ha még azt is figyelembe veszem, hogy a nem oltottak közül sokan keresztül estek a fertőzésen, akkor sem tartunk azon a szinten, hogy megnyugtató nyájimmunitással rendelkezne a lakosság, tehát minden eszköz fontos. Én a maszkot nagyon jó ötletnek, nagyon jó gondolatnak tartom

- mondta az ATV Híradónak Kiss István.

Az ügyben az EMMI azt a választ adta a híradónak, hogy valóban az igazgatók dönthetnek a maszkhasználatról. A minisztérium válasza kitér arra is, hogy az idei tanév az oltások miatt jóval biztonságosabb, mint a tavalyi, valamint azt is megírták, hogy a 12-17 éves diákok közül 227 ezren már megkapták az oltást, és a tanárok 85 százaléka be van oltva.

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

maszkhasználat

pécs

általános iskola

jurisics általános iskola

emmi

pandémia

koronavírus-járvány