Kötelezővé tették a maszkhasználatot ebben az iskolában: mutatjuk, mi történt

HelloVidék   
  Megosztom
Kötelezővé tették a maszkhasználatot ebben az iskolában: mutatjuk, mi történt

Az egyik pécsi általános iskolában csütörtök reggel óta kötelező a maszkhasználat, miután egy teljes osztály és két pedagógus is karanténba került. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) ugyanakkor azt a tájékoztatást adta az ATV-nek, hogy nem tudnak igazolt fertőzöttről az intézményben.

Az egyik pécsi iskolában csütörtök reggel óta kötelező a maszkhasználat. Az internetre feltöltött tájékoztató szerint két pedagógus és egy osztály került karanténba, ezért vezették be az intézkedést, írja az atv.hu.

Az intézkedéssel kapcsolatban a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének ügyvivője az ATV Híradó érdeklődésére azt mondta, hogy az intézmények számára egy ajánlás határozza meg a lehetőségeket ilyen esetekre. Nagy Erzsébet elmondása szerint nem kötelező maszkviselést elrendelni, de nincs is megtiltva ennek lehetősége.

Az intézményeknek továbbra is a kezükben annak a lehetősége, hogy helyi járványügyi protokollt állítsanak ki.

A Pécsi Tudományegyetem professzora szerint a maszk használata sokat segít a járvány lassításában.

Az oltottak sem védettek 100 százalékosan, de az oltatlanok meg végképp nem. Ha még azt is figyelembe veszem, hogy a nem oltottak közül sokan keresztül estek a fertőzésen, akkor sem tartunk azon a szinten, hogy megnyugtató nyájimmunitással rendelkezne a lakosság, tehát minden eszköz fontos. Én a maszkot nagyon jó ötletnek, nagyon jó gondolatnak tartom

- mondta az ATV Híradónak Kiss István.

Az ügyben az EMMI azt a választ adta a híradónak, hogy valóban az igazgatók dönthetnek a maszkhasználatról. A minisztérium válasza kitér arra is, hogy az idei tanév az oltások miatt jóval biztonságosabb, mint a tavalyi, valamint azt is megírták, hogy a 12-17 éves diákok közül 227 ezren már megkapták az oltást, és a tanárok 85 százaléka be van oltva.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

maszkhasználat

pécs

általános iskola

jurisics általános iskola

emmi

pandémia

koronavírus-járvány