Koronavírus: több osztály került karanténba Kazincbarcikán

HelloVidék   
  Megosztom
Koronavírus: több osztály került karanténba Kazincbarcikán

A koronavírus-járvány negyedik hullámában országos és helyi szinten is növekszik a fertőzöttek száma, így Kazincbarcika Város Önkormányzata újra megkezdi a lakosság rendszeres tájékoztatását - kezdte közleményét a város vezetése

Az érvényben lévő intézkedésekről, a megbetegedések számáról adunk hírt és iránymutatást Önöknek minden pénteken a kolorline.hu és Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István és dr. Makkai Orsolya alpolgármesterek hivatalos Facebook-oldalán. Kérjük Önöket, hogy az általános higiéniai szabályokat minden esetben tartsák be, amennyiben felsőlégúti megbetegedést tapasztalnak, telefonon hívják fel háziorvosukat! Személyesen orvosi utasítás nélkül a rendelőkben ne jelenjenek meg! Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán

- tették hozzá a város honlapján.

Egy rövid helyzetjelentésben azt is közölték, hogy a város illetékességi területén igazolt, COVID-19 koronavírussal fertőzött személyek száma a negyedik hullámban 38 fő, a gyógyult betegek száma 30 fő, az elhunytak száma pedig 2 fő. De kitértek arra is, hogy több osztály van karanténban az oktatási intézményekben COVID-19 érintettség miatt:

  • A Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ I-es és II-es Számú Bölcsődéjében, a Kazincbarcikai Összevont Óvodákban, az egyházi fenntartású Eszterlánc Óvodában és az Angyalkert Görögkatolikus Óvodában minden csoport rendben működik.
  • A Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola székhely iskolájában egy pedagógus koronavírus-betegsége miatt egy osztály október 16-áig karanténba került, a többi tagintézményben normál rend szerint folyik az oktatás.
  • A Tompa Mihály Református Általános Iskolában egy diák tesztje pozitív lett, ezért egy osztály karanténban van.
  • Az Irinyi János Református Oktatási Központban Covid-19 érintettség miatt egy osztály van karanténban.
  • Az Ózdi Szakképzési Centrum Surányi Endre Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumától nem kaptunk tájékoztatást Covid-19 érintett személyekről.
  • Az Ózdi SZC Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskolában normál rend szerint folyik az oktatás.
  • A Don Bosco Általános Iskola, Szakképző Iskola, Technikum, Gimnázium és Kollégiumban három diák koronavírus-fertőzés miatt nem jár iskolába, az érintett osztály fele került karanténba.
  • A Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban és a Kazincbarcikai Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskolában nincs igazolt koronavírus-fertőzéssel érintett személy.

A rendszeres intézményi fertőtlenítés ellenére a vírus sajnos bármelyik intézmény falai között megjelenhet, a fertőzést bárki beviheti, ezért nagyon fontos a dolgozók, a szülők és amennyire lehet, a gyerekek szabálykövető magatartása. Amennyiben gyermekükön légúti fertőzés tüneteit észlelik, kérjük, hogy ne vigyék közösségbe, maradjanak otthon

- hangsúlyozták a város vezetői.

Hozzátették, továbbra is kötelező a maszk az orvosi rendelőkben és a védettségi igazolvánnyal nem rendelkezőknek a szociális ellátásban. A jelenleg érvényben lévő EMMI-rendelet szerint minden egészségügyi intézményben mindenki köteles az orrot és a szájat elfedő maszkot viselni, kivéve a kórteremben ápolt betegeket, a hat év alatti gyermekeket és az értelmi vagy pszichoszociális fogyatékossággal, illetve autizmus spektrumzavarral élőket. A szakrendelőkben és a háziorvosi rendelőkben is kérik, hogy belépés előtt, már a bejáratnál vegyék fel a maszkot, és teljes ottlétük alatt viseljék azt, az orrot és a száját is eltakarva.

Kiemelték azt is, hogy a városban a szociális intézményekben a védettségi igazolvánnyal nem rendelkező látogatóknak és dolgozóknak szintén kötelező a maszkviselés. A nem védett ellátottak lehetőség szerint viseljenek maszkot látogató fogadásakor, közösségi programokon, illetve ha közösségi térben tartózkodnak.

Az időseknek, a krónikus betegségben szenvedőknek és a legyengült immunrendszerű betegeknek különösen ajánlott a harmadik oltás felvétele. A Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ (KSZSZK) idős- és hajléktalanellátó intézményeiben is felmérték, hogy kik azok az ellátottak, illetve munkatársak, akik igénylik a harmadik vakcinát

- hívták fel a figyelmet. Hozzátették, a KSZSZK bentlakásos idősellátó intézményeinek lakói és a hajléktalanellátás ellátottjai 60 százaléka, az Éjjeli Menedékhely és Nappali Melegedő minden munkatársa, a bentlakásos idősellátó intézmények munkatársai közül 2/3 arányban megkapták az első és a második Pfizer-BioNTech vakcinát, valamint az oltottak több, mint harmada igénybe vette a harmadik oltást is.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus elleni oltás

kazincbarcika

önkormányzat

osztály

tanulók

karantén