Félre a vegyszerekkel: így lehet nélkülük otthonunk higiénikus és biztonságos

MTI   
  Megosztom
Félre a vegyszerekkel: így lehet nélkülük otthonunk higiénikus és biztonságos

2021. október 19-ig tart a Tudatos Vásárlók Egyesülete által meghirdetett #ÖkoTakarítás hónapja kampány, melynek célja, hogy bebizonyítsa: nem kizárólag erős vegyszerekkel lehet otthonunk higiénikus és biztonságos. Ennek keretében támogatják újabb Tiszta otthon ÖkoKörök indulását, melyeknek résztvevői kiscsoportos, személyes élményeken keresztül tanulják meg, hogyan lehet egészségesebben és környezetkímélőbben tisztán tartani az otthonunkat, és elkerülni sok felesleges pénzkiadást és szemétkupacot.

Az Egyesület mérései azt mutatják, hogy a programban 2019 óta elért mintegy 500 háztartás az ÖkoKör találkozók után akár egy évvel is megtartotta zöld szokásait, környezetkímélőbben élt, 20%-kal kevesebb tisztítószert tartott a lakásban, mint az ÖkoKör végén, és 50%-kal több minősített ökoszert vagy alternatív, környezetkímélő takarítószert (pl. ecet, mosószóda) használt.

A magyarok 88%-a aggódik a tisztítószerekben lévő vegyi anyagok egészségi, 87%-uk pedig a környezeti hatásuk miatt. Éppen ezért egyre nagyobb érdeklődés mutatkozik a környezetbarát és egészségkímélőbb vegyszerek és zöld takarítási praktikák iránt. Ezt alaposan kihasználják a gyártók, amikor megpróbálnak felülni a zöld hullámra. Az Egyesület honlapján részletes elemzés található a piaci ökotrendekről, és a különböző zöldre festési praktikákról. A most induló ÖkoKörök azt célozzák, hogy a résztvevők a jövőben tudatosabban nyúljanak a polcon lévő termékekhez és kevesebb vegyszerrel oldják meg a takarítást otthonukban.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

takarítás

higiénia

vegyszerek

környezet

tisztítás

pénzkidobás

szemét

öko takarítás

tudatos vásárlók egyesülete

tiszta otthon