Őrizetbe vették a zalai orvost: olyat csinált az állami kórházban, amit tilos

HelloVidék   
  Megosztom
Őrizetbe vették a zalai orvost: olyat csinált az állami kórházban, amit tilos

Egy hálapénzt kérő orvost leplezett le a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

Vesztegetés elfogadásának megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás egy Zala megyei orvos ellen, írta a Police.hu. A nyomozók október 12-én gyanúsítottként hallgatták ki az orvost, akinek őrizetbevételéről rendelkeztek.

Az eljárás adatai szerint az orvos a magánpraxisába tartozó pácienseket telefonon történt egyeztetést követően, a helyi állami kórház ultrahangos vizsgáló helyiségébe rendelte be és fogadta, mely esetekben a kórház alkalmazottjaként, munkaidőben és ügyeleti időben látta el a betegeket, a kórházban végzett vizsgálatokért pénzt kért és fogadott el. Az orvos ezzel megszegte az egészségügyi jogviszonyával kapcsolatos kötelességét.

Több orvos lebukott már a hálapénz miatt

A hálapénzt elfogadó orvosokat a Nemzeti Védelmi Szolgálat „próbavásárlásokkal” ellenőrzi. Júniusban egy sportorvost kaptak el, aki 40 ezer forint kenőpénzért állított ki vizsgálatok nélkül versenyengedélyt. Augusztusban nyomozás indult egy budapesti főnővér ellen, aki egy idős nő ingyenes kezelése után pénzt vett át a hozzátartozóktól - foglalta össze a Telex.

Olyan is előfordult, hogy egy orvos visszautasította a beépített nyomozók pénzbeli ajánlatát. Szeptemberben viszont bilincsben vittek el két doktornőt és egy asszisztenst egy fővárosi kórházból, mert rendszeresen hálapénzt fogadtak el a betegeiktől. Az eljárás ellen levélben tiltakozott a Magyar Orvosi Kamara. Azt kérték, hogy a jövőben ne alázzák meg feleslegesen az orvosokat, és ne alkalmazzanak nyilvános megszégyenítést.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

kórház

zala megye

Állami egészségügyi ellátó központ

hálapénz