Orbán Viktor legújabb bejelentése: a negyedik hullám bekeríti Magyarországot

Pénzcentrum   
  Megosztom
Orbán Viktor legújabb bejelentése: a negyedik hullám bekeríti Magyarországot

Azt üzenem az embereknek, hogy nem fogják tudni elkerülni a negyedik hullámot– jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádiónak adott péntek reggeli interjújában.

A negyedik hullám lassan bekeríti Magyarországot, Romániában, ahol csak 29 százalékos az átoltottság, riasztó a helyzet, megteltek a kórházak - mondta a Kossuth rádiónak adott pénteki interjújában Orbán Viktor, hozzátette, a román-magyar határhoz közeli két kórházból 50 beteget vettek át.

Azt próbálom a lelkére beszélni az embereknek, hogy nem fogják tudni elkerülni a negyedik hullámot, és a delta variáns sokkal agresszívebb, mint a korábbiak. Nem abból kell kiindulni, hogy egy évvel ezelőtt mekkora veszélynek voltak kitéve, a mostani veszély sokkal nagyobb.

– folytatta a miniszterelnök, kérve, hogy az oltatlanok oltassák be magukat. Hozzátette, ő a hétvégén már megkapta a harmadik adag vakcinát.

Közösen harcolunk a vírus ellen, eddig is adtunk lélegeztetőgépet. Két, a határhoz közeli magyarországi kórházban 50 román koronavírus-fertőzöttet ápolnak

– jelezte, hozzáfűzve, Magyarországon 59, Romániában 29 százalék az átoltottság.

Az oltás működik, a beoltottak között a megbetegedések aránya 1 százalék alatt van itthon. A delta-variáns agresszívebb az eddigieknél, és abból kell kiindulni, hogy ez a veszély sokkal nagyobb, mint ami eddig volt.

Jó, ha van az ember zsebében egy maszk, és ha úgy látom, hogy érdemes, felveszem. Kérek mindenkit, hogy ezt fontolja meg, de ne ringassuk magunkat abba az illúzióba, hogy ez megvéd. Az oltás véd meg

– mondta Orbán Viktor.

Ehhez elég vakcina is van, de az egészségügyet is felkészítették arra, hogy egy nagyon erős őszi hullámot is kezelni tudjon a nélkül, hogy az országnak le kelljen állnia.

Szóba került a Szputnyik V magyarországi gyártása is, amelyhez rövidesen megkapja Magyarország technológiát, és a magyar vakcina fejlesztése is.

Nem szeretem előre elkiabálni a mérkőzés végeredményét. A 67. percben nem szeretem kijelenteni, hogy ez maradjon a végeredmény. Bizonyos szakaszig eljutottunk, hogy legyen saját fejlesztésű vakcinánk. Ez legalább annyira jó lesz, mint a többi, kezd összeállni, jó irányba halad

– fogalmazott.

MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

orbán viktor