A gondozási válság ellen: lakófalut építenének a magyar faluban az időseknek

HelloVidék   
  Megosztom
A gondozási válság ellen: lakófalut építenének a magyar faluban az időseknek

Jánoshidán nagy erőkkel küzdenek a gondozási válság ellen. Csak az idős klub működtetésére a település az iparűzési adóbevételeinek a felét költi. Egy civil szervezettel közösen most egy olyan településfejlesztési programba kezdtek, amely az idősek ellátására építve kínál a falunak és az ott élő fiataloknak perspektívát.

A 2500 fős jászsági településen, Jánoshidán nagy erőkkel küzdenek a gondozási válság ellen. Csak az idősklub működtetésére a település az iparűzési adóbevételeinek a felét költi, derül ki a Deutsche Welle riportjából. Egy civil szervezettel közösen most egy olyan településfejlesztési programba kezdtek, amely az idősek ellátására építve kínál a falunak és az ott élő fiataloknak perspektívát.

Egy kifejezetten idősekre szabott lakófalu kialakítása a cél, amely megfelelő programokkal, orvosi ellátással várja a település nyugdíjasait, és ezzel együtt munkát ad majd a fiataloknak, hogy ne vándoroljanak el Jánoshidáról, derül ki a riportból:

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

nyugdíjas

idősek

lakópark