Döbbenetes: így mentette meg a kétségbeesett szarvas életét a bátor horgász + Videó

HelloVidék   
  Megosztom
Döbbenetes: így mentette meg a kétségbeesett szarvas életét a bátor horgász + Videó

Part menti növényzetbe akadt dámszarvas bikát mentett ki egy horgász a Hármas-Körösnél. Az állat megpróbált kiszabadulni, de nem sikerült neki. Az állatmentővé avanzsáló pecás egy vadász ismerősétől telefonon kért segítséget.

A Hármas-Körös gyomaendrődi szakaszán, csónakjában ülve pergetett Lipták András, amikor furcsa hangra lett figyelmes.

Valami zörgött és lihegett a partszélben. Közelebb mentem, és láttam, hogy egy dám bika agancsaival felakadt a part menti növényzet indáiba. Próbálkozott kiszabadulni, de egyre gyengébb volt. Egyből segítségére siettem. Felhívtam egy vadász cimborámat, és elmondtam neki, hogy mit látok

– mesélte a Pecaverzumnak a segítőkész horgász, akivel október 15-én, szombaton délután esett meg a nem mindennapi történet.

A vadász ismerőse azonban óva intette, hogy túl közel menjen a szarvashoz, mert az agancsával akár a kezét is eltörheti, vagy lyukat üthet a csónakján. A horgász csáklyámmal mégis segített leszedni a növényzetet a szarvas agancsáról.

A parton állt még egy darabig, és nézett rám. Mintha megköszönte volna a segítséget. Aznap nem sikerült halat fognom, viszont már ezért megérte kimenni

– közölte a horgász, aki a környéken még sohasem látott szarvast.

A kiszabadult állatról sikerült videót is készíteni:

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

dámszarvas

állatmentés