Drágul még a vérvétel is: így változhat a háziorvosi beavatkozások ára

Világgazdaság   
  Megosztom
Drágul még a vérvétel is: így változhat a háziorvosi beavatkozások ára

Az új díjtáblázatban meghatározott díjtételek minimum és maximum díjakat tartalmaznak a folyamatosan csökkenő 6500 háziorvos és házi gyermekorvos számára, aki jelenleg Magyarországon praktizál.

A térítésköteles háziorvosi ellátások díjtételtáblázatát dolgozta ki a Magyar Orvosi Kamara (MOK). A munkához a szakmai hátteret a MOK háziorvosi munkacsoportja, a Háziorvosok Online Szövetsége és az Országos Alapellátási Szövetség (OASZ) biztosította - számolt be róla a Világgazdaság.

Talán nincs a köztudatban, hogy a háziorvosi ellátást 1992-ben privatizálták, így az alapellátást gyakorlatilag a magánszektor biztosítja. A díjtáblázatban meghatározott díjtételek minimum és maximum díjakat tartalmaznak a folyamatosan csökkenő 6500 háziorvos és házi gyermekorvos számára, aki jelenleg Magyarországon praktizál.

A MOK alelnöke a Világgazdaságnak példaként említette, hogy a legalacsonyabb díjtétel 2550 forint, a legmagasabb pedig 13 250 forint. A díjtételeket azoknál a betegeknél alkalmazhatják az alapellátó orvosok, akik barna taj számmal rendelkeznek, vagyis érvénytelen a tajkártyájuk, esetleg külföldön élnek, de magyarországi tartózkodásuk alatt az alapellátást szeretnék igénybe venni, vagy szeretnék, hogy például a háziorvosi rendelőben kössék be az infúziójukat.

A mostani ajánlás a MOK enöke szerint átfogóbb, korrektebb, tényeken alapuló, valamint az ellátások díjtételéhez tevékenységi időt is hozzárendeltek.

Íme, az új táblázat:

MOK.hu
MOK.hu

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

magánpraxis

háziorvos

rendelés