Figyelem: a rossz minőségű, lejárt szavatosságú üzemanyag nagy bajt okozhat

HelloVidék   
  Megosztom
Figyelem: a rossz minőségű, lejárt szavatosságú üzemanyag nagy bajt okozhat

Kár rossz minőségre pazarolni a pénzt! - figyelmeztetett a MOL. A forgalmazóhoz ugyanis továbbra is annyi AdBlue érkezik a gyártóktól, amellyel normál kereslet esetén biztosítani tudja az autósok zavartalan ellátását.

A MOL-nak van elég AdBlue-ja ahhoz, hogy kiszolgálja a normál fogyasztói igényeket, sőt, szeptember óta 20%-kal többet kap a gyártóktól. Ha a fogyasztók csak a szükséges mennyiséget vásárolják meg, akkor rövid időn belül helyreáll a piac és mindenkinek jut majd a termékből. A pánikfelvásárlásnak a készlethiány mellett további káros hatásai is lehetnek: az AdBlue romlandó, a rossz minőségű, lejárt szavatosságú adalékanyag pedig költséges javítással járó műszaki problémákat okozhat a járművekben.

-olvashatjuk a MOL sajtóközleményében.

AdBlue-t személygépjárművek esetén jellemzően 10 ezer kilométerenként, nehézteher-gépjárművek esetén pedig 5 ezer kilométerenként érdemes utántölteni.

Sőt, szeptember óta a szokásos időszakra vetített mennyiségnél 20%-kal többet is kapott. A készlethiányt tehát a sajtóhírek nyomán kialakult pánikhangulat és a 10-20-szorosára nőtt lakossági kereslet okozza: a tömeges, részben nyerészkedési célú felvásárlás felborította a magyar piacot.

A MOL figyelmeztet: a pánikfelvásárlás és a készletezés azért is veszélyes, mert az AdBlue romlandó, a rossz minőségű, lejárt szavatosságú adalékanyag pedig költséges javítással járó műszaki problémát vagy maradandó károsodást is okozhat a járművekben. Éppen ezért a MOL továbbra is minden fogyasztót arra kér: csak megbízható forrásból és valóban szükséges mennyiséget vásároljanak a termékből, hogy rövid időn belül elegendő AdBlue lehessen a kutakon, a hét minden napján.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

üzemanyag

üzemanyagár

adblue