Zacher elárulta: ez a helyzet most a magyar kórházakban

HelloVidék   
  Megosztom
Zacher elárulta: ez a helyzet most a magyar kórházakban

Nincs hivatalos statisztika arról, hogy az oltottak hány százaléka kerül kórházba, ugyanakkor Zacher Gábor, a hatvani kórház sürgősségi osztályának orvosa szerint minden tizedik oltatlanra jut egy oltott, aki a kórházban van.

Nagy nagyon kevés az esélye annak, hogy harmadik oltás után súlyos lefolyású betegség alakuljon ki. Azzal kapcsolatban ugyanakkor, hogy az oltottak hány százaléka kerül kórházba nincs hivatalos statisztika, így Zacher Gábor, a hatvani kórház sürgősségi osztályának orvosa saját tapasztalatairól számolt be az ATV Híradójának.

Minden tizedik oltatlanra jut egy oltott, aki a kórházban van. Az intenzív osztályra kerülők illetve a géppel lélegeztettek arányában is picivel rosszabb az arány, ott talán minden hetedik oltatlanra jut egy oltott

- mondta Zacher Gábor.

Zacher szerint fontos hangsúlyozni, hogy az oltás nem csodaszer, maszkviseléssel, távolságtartással és a felületfertőtlenítéssel lehet megelőzni a megfertőződést.

Címlapkép: Getty Images

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

covid-19

zacher gábor

koronavírus

maszkviselés